Aktualno
StoryEditor

Ministar Krstičević u Vilniusu najavio mogućnost suradnje obrambenih industrija

29. Prosinac 2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević susreo se u petak u Vilniusu s litavskim ministrom obrane Raimundasom Karoblisom te je razgovarano o mogućnostima proširenja suradnje na područjima od  obrambene industrije do kibernetičke sigurnosti i pomorskih operacija, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Ministar Krstičević istaknuo je da su hrvatski vojnici u NATO-u, smješteni u Litvi, u potpunosti opremljeni i naoružani hrvatskim proizvodima, pa su time i promotori hrvatskih proizvoda.

>>>Krstičević: Stipanović će pomoći da iz NATO-a povučemo sredstva za Loru

Sudjelovanje hrvatskih vojnika u misiji u Litvi je izraz savezništva i partnerstva Hrvatske s Litvom i baltičkim državama, kazao je hrvatski ministar. On je zahvalio litavskom ministru na solidarnosti i ukazanoj pomoći kod prijevoza tijela preminulog pripadnika OS RH.

Litavski ministar zahvalio je na solidarnosti koju je Hrvatska pokazala sudjelovanjem u ojačanoj prednjoj prisutnosti NATO-a u Litvi.

>>>Krstičević: Borbene avione kupujemo od ‘partnera koji će nama dati priliku, investirati u Hrvatsku’

Ministri su razmijenili mišljenja i o sigurnosnom izazovima i sigurnosnoj situaciji u Europi i svijetu i složili se kako je nužna pravovremena razmjena informacija. Nakon sastanka, ministar Krsticević će u pratnji litavskog ministra Karoblisa obići pripadnike hrvatskog kontingenta koji borave u vojarni u Rukli.

Hrvatski i litavski vojnici, osim zajedničkog sudjelovanja u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Litvi, zajedno sudjeluju i u misiji potpore miru u Afganistanu i u operaciji potpore miru na Kosovu.

24. travanj 2024 03:10