Aktualno
StoryEditor

Ministar Marić na konferenciji Državno, a efikasno 26.travnja

04. Travanj 2017.

Kako odrediti što je strateški interes države kad je riječ o poduzećima u državnom vlasništvu? U kojim poduzećima država treba ostati vlasnica, a u kojima ne? Što na to kaže Europska unija? Neka su ovo od pitanja na koja odgovori stižu na konferenciji Državno a efikasno koja će se održati 26. travnja u Zagrebu.

Konferenciju će otvoriti ministar državne imovine Goran Marić koji je nedavno izjavio kako stanjem s državnom imovinom nikako ne  možemo biti zadovoljni jer je odraz dugogodišnjeg nemara.

- Ne samo da nitko godinama nije pazio na imovinu, nego je dopušteno da se ona devastira i napravi milijunska šteta - istaknuo je Marić i dodao da sadašnja Vlada i premijer Andrej Plenković posebnu pozornost posvećuju tom problemu.

Na okruglom stolu koji će se pozabaviti temom privatizacije državne imovine govorit će pak predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević, generalni direktor Ekonomskog instituta u Beogradu Dragan Šagonović  te profesor Josip Tica s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

O korporativnom upravljanju u poduzećima u kojima je država potpuna, većinska ili utjecajna vlasnica razgovarat će pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, predsjednik Uprave Narodnih novina Branimir Gudelj te direktor Hrvatske pošte Ivan Čulo.

Na konferenciji će sudjelovati i predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko, profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Darko Tipurić, direktor Infodoma i mnogi drugi.

>>>KONFERENCIJA: DRŽAVNO, A EFIKASNO

18. travanj 2024 23:16