Aktualno
StoryEditor

Ministarstvo državne imovine darovat će Bjelovaru zemljište bivše vojarne Logor

19. Travanj 2018.

Ministarstvo državne imovine darovat će Bjelovaru zemljište bivše vojarne Logor u sjevernom dijelu grada veličine sedam hektara na kojemu je planirana izgradnja nogometnog stadiona s popratnim sadržajima te dogradnja srednjoškolskog centra, priopćila je Bjelovarsko-bilogorska županija u četvrtak.

>>>Križevcima darovana bivša vojarna prenamijenjena u Tehnološki park

Na radnom sastanku u Ministarstvu državne imovine u srijedu, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i predsjednik Nogometnog kluba Bjelovar Juraj Tominac s državnim tajnikom Tomislavom Bobanom utvrdili su da će Ministarstvo državne imovine predložiti darovanje državnog zemljišta bivše vojarne na Logoru za potrebe gradnje novog nogometnog stadiona u Bjelovaru te dogradnju bjelovarskog srednjoškolskog centra.

>>>Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala 800 tisuća kuna za studentske stipendije

Kako bi se omogućila što brža realizacija gradnje stadiona, dogovoreno je da će se kompletno zemljište darovati Gradu uz ugovornu obvezu da se dio zemljišta bez uvjeta i ograničenja ustupi bjelovarskim srednjim školama čiji je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija. Tako će se omogućiti buduće investicije Ekonomskoj i birotehničkoj, Medicinskoj, Turističko-ugostiteljskoj i Komercijalno-trgovačkoj školi, kojima bi se dogradnjom omogućila jednosmjenska nastava.

>>>G. Marić: Država Splitu ustupa imovinu vrijednu više od pola milijarde kuna

Na spomenutom sastanku dogovoreno je da ministar državne imovine Goran Marić uskoro posjeti Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju i tada će ugovor o darovanju zemljišta biti i potpisan, navodi se u priopćenju.

 

24. travanj 2024 04:13