22. veljača 2018.

Ministarstvo rada za zapošljavanje žena u Bjelovaru osiguralo maksimalnih 10 milijuna kuna

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava odobrilo je maksimalnih 10 milijuna bespovratnih kuna Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za realizaciju projekta "Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije", namijenjenog zapošljavanju nezaposlenih žena, s naglaskom na one starije od 50 godina.

Iz županije su u četvrtak priopćili kako je riječ o projektu putem kojeg će se zaposliti 70 nezaposlenih žena, a posebno se to odnosi na žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja.

>>>‘Zaželi’ i u Vrgorcu: 5 milijuna kuna za zapošljavanje 30 žena

Projekt će se provoditi 30 mjeseci, a žene će biti zaposlene dvije godine, tijekom kojih će pružati potporu i podršku za 350 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Projekt uključuje i azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi i udomiteljskih obitelji, beskućnice, pripadnice romske nacionalne manjine te povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad šest mjeseci, sve s ciljem da se socijalno osjetljivim skupinama društva omoguće radna mjesta i redovni prihodi.

Zahvaljujući obrazovanju i osposobljavanju, pružit će im se nova znanja i vještine kako bi im se kasnije olakšao pronalazak novog radnog mjesta, ističu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

>>>Zaboku odobreno oko 10 milijuna kuna za prekvalifikaciju i zapošljavanje 55 žena

Projekt će se provoditi 30 mjeseci, a žene će biti zaposlene dvije godine, tijekom kojih će pružati potporu i podršku za 350 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Nositelj projekta je županija, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje i županijski centri za socijalnu skrb.

U realizaciji projekta, koja se očekuje nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, sudjelovat će i pojedini gradovi i općine s područja županije.