Aktualno
StoryEditor

Ministrica Žalac u Izraelu na međunarodnoj konferenciji ‘Women Leaders‘ 

30. Svibanj 2018.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac boravi od 28. do 31. svibnja u Haifi i Jeruzalemu, gdje kao predstavnica Republike Hrvatske, sudjeluje na 30. međunarodnoj konferenciji „Women Leaders – Leading Women Making a Difference“, za razmjenu iskustava žena lidera iz 46 zemalja svijeta, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva.

>>>Žalac: Do kraja godine planiramo povući 13 milijardi kuna za ‘oživljavanje Slavonije’

Organizator međunarodne konferencije je Izraelske agencije za međunarodnu razvojnu suradnju (MASHAV) koja djeluje u okviru izraelskog Ministarstva vanjskih poslova.

Ministrica Žalac na konferenciji je "ukazala na važnost međusobne podrške i osnaživanja žena diljem svijeta te uputila poziv za aktivnijim uključivanjem žena u procese odlučivanja i preuzimanje liderskih položaja. Naglasila je i značaj poštovanja načela ravnopravnosti spolova te nužnost sinergije žena i muškaraca u nošenju sa sve složenijem životnim izazovima modernog svijeta", dodaje se u priopćenju.

>>>Potpisan ugovor sa Svjetskom bankom za razvoj sustava strateškog planiranja i korištenja EU fondova

U sklopu Konferencije, ministrica Žalac posjetila je i Yad Vashem, Memorijalni centar posvećen žrtvama Holokausta te sudjelovala na prijemu u predsjedničkoj rezidenciji koju je upriličio predsjednik Države Izrael Reuven Rivlin.

U središnjim događanjima Konferencije, uz ministricu Žalac, sudjelovala je i Tina Krce, otpravnica poslova a.i. Veleposlanstva Republike Hrvatske u Državi Izrael, priopćeno je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

26. travanj 2024 22:19