Aktualno
StoryEditor

Mirnovec pirotehnika: 150 trgovina isplati se s radom od samo 15 dana

06. Siječanj 2018.

Prodaja ‘zabavne pirotehnike‘ 1., 2. i 3. kategorije podliježe striktnim zakonskim ograničenjima od 15. prosinca do 1. siječnja, a regionalni lider u proizvodnji i distribuciji te specifične vrste audio-vizulnih efekata Mirnovec pirotehnika prilagodio se specifičnostima te niše otvaranjem više od 200 prodajnih mjesta diljem Hrvatske.

‘Zabavnu pirotehniku‘ proizvedenu tijekom godine u svojim kineskim pogonima Mirnovec pirotehnika prodaje u maloprodaji u tri kategorije prodavaonica – u 150 ‘piro centara‘ pirotehnike, preko franšizera te ovlaštenih distributera.

Prema riječima Franje Koletića, vlasnika Mirnovec pirotehnike, ‘piro centri‘ u pravilu su manji lokali u relativno jeftinom cjelogodišnjem zakupu koji se aktiviraju sredinom prosinca kad svojim polumjesečnim radom pokriju cjelogodišnji najam, a uz to ostvare i dobit. Franšizeri osiguravaju svoju radnu snagu i koriste se brendom Mirnovec pirotehnike, dok ovlašteni distributeri, kaže Koletić, posluju u svoje ime i račun.

>>> Vlasnik Mirnovec pirotehnike ulaže u konje

Govoreći o prodaji pretposljednjeg dana 2017., Koletić je istaknuo da ide dobro, a s obzirom na to da se posljednjeg dana u godini u pravilu ostvari 30-ak posto ukupne godišnje prodaje zabavne pirotehnike, o rezultatima tog segmenta poslovanja moći će reći tek početkom 2018.

– Na ruku nam ide i to što sve više ljudi slavi Novu godinu na otvorenome, bilo javno ili u privatnom aranžmanu, a to podrazumijeva i povećanu potražnju za našim pirotehničkim sredstvima, među kojima su sve traženiji i vatrometi – rekao je Franjo Koletić.

19. travanj 2024 22:50