Korona i biznis
30. rujan 2018.

Mirovinci: ove godine ulagali u državu, inozemstvo i ‘keš‘

Gotovo sve doprinose koje je AZ obvezni mirovinski fond prikupio ove godine uložio je u instrumente tržišta novca kao što su, primjerice, trezorski zapisi.

>>>Mirovinski fondovi preživjeli Agrokor, imovina porasla 9,5 posto

Prema Hanfinim podacima koji pokazuju stanje imovine na kraju kolovoza, AZ OMF, na čijem čelu je Kristijan Buk, od svojih je članova dobio 1,51 milijardu kuna. U spomenute instrumente uložio je malo više od milijardu kuna.

Raiffeisen OMF gotovo je 84 posto dobivenih doprinosa uložio u inozemstvu u strane dionice i fondove. PBZ/CO fond najviše je ulagao u državne i korporativne obveznice te domaće fondove (84 posto doprinosa), a Erste Plavi je 66 posto doprinosa ostavio u ‘kešu‘.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]