Aktualno
StoryEditor

Missici iz Libanona oduzeta titula zbog putovanja u Izrael

26. Kolovoz 2017.

Pobjednica libanonskog natjecanja u ljepoti Miss Lebanon Emigrant 2017 ostala je bez svoje titule samo tjedan dana nakon što je okrunjena, prenosi Independent.

Amanda Hanna švedsko-libanonskih korijena osvojila je natjecanje Miss Lebanon Emigrant 2017, no oduzimanje titule uslijedilo je nakon što su organizatori otkrili da je 2016. prilikom akademskog putovanja posjetila susjedni Izrael koristeći svoju švedsku putovnicu.

>>>Amal i George Clooney donirali milijun dolara za borbu protiv mržnje

Organizatori su u dogovoru s Libanonskim ministrom turizma odlučili oduzeti titulu jer, kako tvrde, posjet Izraelu krši državne zakone. Iako je zadnji sukob između Libanona i Izraela bio 2006., a stanje na granici je iznimno mirno, dvije države su i dalje tehnički u ratu.

U Libanonu je na snazi zabrana bilo kakve razmjene proizvoda sa Židovskom državom, a građanima je zabranjeno putovati u susjedni Izrael, također je i građanima Izraela zabranjen ulazak u Libanon. Štoviše, kontakt s Izraelcima je također ilegalan te može rezultirati zatvorskom kaznom.

>>>VIDEO: Kolumbijski Itagui obilježio ‘Dan lijenosti’

Hanna je prošli tjedan na svom Facebook profilu objavila fotografije s krunom, te zahvalila svima koji su je podržavali tijekom natjecanja. Također napisala je i kako joj je to bio najljepši period u životu.

Organizatori još uvijek nisu objavili hoće li drugoplasirana natjecateljica naslijediti krunu, a ovo nije prvi put da su anti-izraelski zakoni u Libanonu izazvali skandal u svijetu natjecanja u ljepoti.

27. travanj 2024 07:51