Aktualno
StoryEditor

MKPS u svoje redove doveo snažno pojačanje Britanca Andrewa MacDowalla

02. Travanj 2019.

Zagrebačka konzultantska tvrtka MK Poslovni savjeti dovela je u svoje redove snažno pojačanje - britanskog novinara Andrewa MacDowalla kako bi proširila  međunarodno poslovanje. Novi partner u MKPS-u zadužen je za klijente i operaciju u Francuskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

MKPS je specijaliziran za upravljanje političkim rizicima, odnose s javnošću, savjetovanje vlade, lobiranje i strateško komuniciranje. Tako da je u njihovom poslovanju itekako bitan faktor iskustvo i znanje Britanca Andrewa MacDowalla, dopisnika, analitičara i konzultanta koji se primarno fokusirao na tržišta u nastajanju, osobito u središnjoj i jugoistočnoj Europi.

MacDowall objavljuje svoje radove o makroekonomiji, energiji, politici, obrani, sigurnosti, financijskim uslugama i turizmu u nekim od najuglednijih poslovnih i političkih medija kao što su Guardian, Politico i Financial Times. Njegov konzultantski rad uključuje dubinske analize, ulazak na tržište, političke rizike i sektorska istraživanja, a klijenti su mu od privatnih equity fondova, institucionalnih investitora do multinacionalnih kompanija koje posluju na tržištima u nastajanju.

Najnoviji poslodavac MacDowalla, konzultantska tvrtka MKPS osnovana je 2010. godine. Izvršni direktor i osnivač MKPS je bivši državni tajnik Miroslav Kovačić, a u timu su još i stariji konzultant Domagoj Juričić, bivši šef ureda predsjednice, te komunikacijski savjetnik Dejan Jelić.

14. travanj 2024 17:28