Aktualno
StoryEditor

Mladinić iz SMS-a oslobođen optužbe za zloporabu na štetu svoje bivše tvrtke

14. Rujan 2018.

Bivši vlasnik nekada mega uspješne tvrtke SMS Srđan Mladinić oslobođen je u petak na ponovljenome suđenju na Županijskome sudu u Splitu optužbe za zloporabu na štetu svoje bivše tvrtke u iznosu od 3,5 milijuna kuna.

Mladinić je oslobođen da je, kao jedini osnivač i član Uprave SMS-a, u više navrata od 2004. do 2009. zatražio isplate s računa društva u iznosu od 4,75 milijuna kuna prikazujući u knjigovodstvu taj iznos kao pozajmice. Teretilo ga se da je uzimao novac, a da je njegova tvrtka ostvarila 1,18 milijuna kuna dobiti pa nije mogla opravdati tolike isplate. Županijsko državno odvjetništvo ga je teretilo da je takvim postupanjem oštetio SMS za 3,5 milijuna kuna.

>>>Srđan Mladinić optužen za pronevjeru oko 20 milijuna kuna

Na sudu je Mladinić potvrdio da je uzeo novac, ali i rekao da je novac vratio. Na prvom suđenju 2014. Mladinić je proglašen krivim i uvjetno osuđen uz rok kušnje od pet godina. Tom presudom određeno je i da mora vratiti spomenutu milijunsku štetu, te da pet godina ne može biti član uprave ni jednog trgovačkoga društva.

Tvrtka SMS propala je nakon što je Srđan Mladinić 2009. uhićen kada je u vezi s Podravkom optužen za gospodarski kriminal i izvlačenje milijuna. SMS se bavio soljenjem sitne plave ribe za velike prerađivače, izradom džemova, maslina i drugih prehrambenih proizvoda, te je s vremenom postao prepoznatljiv brend. Zapošljavao je 200 radnika.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

20. travanj 2024 11:42