Aktualno
StoryEditor

FOTO: Mobile Vehicle Technology - Pobjednik hrvatskog finala PowerUpa

08. Svibanj 2018.

Startup Mobile Vehicle Technology pobjednik je hrvatskog finala PowerUp-a, natjecanja za startupove iz srednje i istočne Europe iz područja održivog razvoja i energetike koje organizira InnoEnergy s HUB-ovima u 24 zemlje. Sudjelovat će na europskom finalu 19. lipnja u Pragu u Češkoj, najvećem međunarodnom natjecanju takve vrste, podržanom od Europskog instituta za inovacije i tehnologiju. Mobile Vehicle Technology razvio je jedinstvenu IoT platformu IoTaaP koja putem web aplikacije omogućava jednostavno korištenje IoT tehnologija u postojećim i novim sustavima. Pobijedi li, ovaj će startup osvojiti nagradu od 30.000 eura. No, od nagrade je mnogo veći iznos koji daju fondovi i ulagači, a radi se o 150.000 eura. Predstavnik tima Mobile Vehicle Technology Ivan Golubić, inženjer mehatronike, ističe da bi radije 150 tisuća eura jer njegovu timu točno toliko novca treba da u roku od petnaest mjeseci završe svoj projekt.

- Ponosan što smo došli ovdje i uspjeli pokazati što razvijemo i što možemo napraviti te pobjedili i u hrvatskom finalu. Cilj nam je što bolje predstaviti naš proizvod u Pragu jer želimo veću investiciju – kaže Golubić.

Članica žirija Nina Antičić, na upit po kojim je kriterijima žiri donio odluku, je izjavila: - Ocijenili smo da je najveća količina inženjerskog znanja sadržana u ovoj inovaciji i prezentaciji.

Drugo mjesto osvojio je startup Visiobike, a treće WePark Airbnb. Njima je organizator hrvatskog natjecanja Invento Capital Partners osigurao posebne nagrade; Visiobike ide na veliko europsko okupljanje tvrtki i investitora iz energetskog sektora The Business Booster koji se u listopadu održava u Copenhagenu. A WePark Airbnb će 17. svibnja sudjelovati na Voogle konferenciji koja se održava u Varaždinu gdje će se natjecati za nagradu u iznosu od 10.000 eura.

U hrvatskom finalu, koje je održano 7. svibnja u Matis Apsolut Loungeu u Zagrebu, sudjelovali su još TransferHero, Vollo, Enny i Me.mum.

O pobjedniku je odlučivao žiri u sastavu Michal Bajda, predstavnik InnoEnergya, Predrag Vranić, poslovni savjetnik, Vedran Blagus, menadžer za investicije u South Central Ventures, Nina Antičić, direktorica Centra za transfer tehnologije, i Nenad Bakić, investitor i poduzetnik.

25. travanj 2024 04:15