Aktualno
StoryEditor

MOL Grupa pokreće uslugu zajedničkog korištenja automobila u Budimpešti

25. Siječanj 2018.

MOL je u priopćenju predstavio svoju novu uslugu zajedničkog korištenja automobila ‘MOL Limo‘ koja je pravi odraz ambicije MOL Grupe da postane prvi izbor kupaca i pionir u rješenjima mobilnosti u srednjoistočnoj Europi. Kao dio svoje Strategije 2030, MOL se nastoji prilagoditi promjenjivoj dinamici tržišta i pretvoriti svoju tradicionalnu maloprodaju goriva u širi poslovni sektor potrošačkih dobara i usluga.

- Mobilnost predstavlja važan smjer u Strategiji 2030 MOL Grupe. Cilj nam je transformirati naša maloprodajna mjesta na način da istražimo rastuće područje potrošačkih zahtjeva i sudjelujemo u novoj uspostavi prometa u srednjoistočnoj Europi. Želimo biti prvi izbor kupaca pružajući im sve proizvode i usluge koje su im potrebne na cesti, kako bi njihov put bio što ugodniji. Ponuda usluge zajedničkog korištenja automobila će igrati ključnu ulogu u prometu velikih gradova te se savršeno uklapa u ovu strategiju, izjavio je Peter Ratatics, izvršni direktor, potrošačke usluge MOL Grupe.

Kroz usluge dijeljenja automobila i bicikala koje su pokrenute prije tri godine, MOL je postao vodeći pružatelj mobilnih rješenja za stanovnike mađarskog glavnog grada.

‘MOL Limo‘ nudi fleksibilno rješenje koje korisnicima omogućava napuštanje automobila na odredištu po svom izboru nakon čega se mogu nastaviti kretati javnim prijevozom ili čak koristeći uslugu zajedničkog korištenja bicikala.

Dugoročni cilj MOL-a je širenje mreže u Budimpešti i šire te potpuni prelazak na isključivo električna vozila, što bi bilo u skladu s razvojem infrastrukture električnih vozila u Mađarskoj i srednoistočnoj Europi.

>>>Alstom testira prvi automatski nadzemni teretni vlak

Očekuje se kako će promjene obrazaca ponašanja potrošača, kao što je smanjenje važnosti vlasničkog automobila uz povećanje svijesti o okolišu, rezultirati povećanjem potražnje za uslugama zajedničkog korištenja automobila što može značajno poboljšati kvalitetu zraka te smanjiti prometne gužve u velikim gradovima, tvrde u priopćenju.

Više o usluzi zajedničkog korištenja automobila možete pročitati na MOL Limo car sharing i MOL Bubi bike sharing.

20. travanj 2024 05:48