04. kolovoz 2017.

MOL poslovao s 23 posto većom dobiti nego lani

Mađarska naftna i plinska kompanija MOL u prvoj polovini ove godine poslovala je sa čistom CCS EBITDA-om od 1,3 milijarde dolara, što je 23 posto više nego lani, a do kraja godine očekuje da će ta dobit premašiti 2,3 milijarde dolara.

Snažan rast čiste CCC EBITDA-e rezultat je rasta svih poslovnih segmenata, kaže se u financijskom izvješću MOL-a, objavljenom u petak.

Do kraja godine uprava kompanije očekuje da će čista CCS EBITDA premašiti 2,3 milijardi dolara, čime je podigla svoju raniju procjenu od 2 milijarde dolara. No, smanjila je procjenu organskih kapitalnih ulaganja na otprilike milijardu dolara.

>>>WSJ: MOL lider razvoja tehnologije na benzinskim postajama

"Značajno smo podigli našu godišnju procjenu za 2017. čiste CCS EBITDA-e iznad 2,3 milijardi dolara, zahvaljujući vrlo snažnoj izvedbi grupe u prvoj polovini godine, što je daljnji dokaz našeg otpornog, integriranog poslovnog modela i kvalitete imovine", rekao je predsjednik i izvršni direktor MOL-a Zsolt Hernadi u komentaru poslovnih rezultata.

Neto dobit kompanije porasla je u prvom polugodištu 17 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 639 milijuna dolara – najvišu razinu u zadnjih 10 godina.

Neto prihodi od prodaje u prvom su polugodištu uvećani za 20 posto, na 6,87 milijardi dolara, pokazuje financijsko izvješće.