Aktualno
StoryEditor

Monografija ‘Croatia & Montenegro‘ u dva tjedna rasprodana u Meksiku

10. Veljača 2018.

Možda najluksuznija fotomonografija o Hrvatskoj, Croatia & Montenegro, čija je promocija nedavno održana u Klubu Gastronomada u Europskom domu, prva dva tjedna nakon izdavanja u prosincu samo u Meksiku prodana je u 1.200 primjeraka (naručeno je dodatnih 3.000 primjeraka), a  u Brisbaneu je u jednom danu prodano 600 primjeraka. Monografija obuhvaća sve nacionalne parkove, parkove prirode i brojna nezaštićena mjesta u unutrašnjosti, na obali i otocima. Izdavač monografije je Ludwig Könemann koji priprema još nekoliko knjiga o Hrvatskoj (uključujući monografiju o hrvatskom kulinarstvu te o ribama), a hrvatski ko-autori monografije su fotograf Mario Jelavić i urednica i lektorica Tanja Tomaš.

>>> Mediteranski identitet: Prostor neprestanih kontakata, dodira, miješanja ljudi, kultura, tradicija

Prvotna ideja bila je svijetu prikazati ljepotu istočne obale Jadrana no autori su ubrzo shvatili da ne žele izostaviti, primjerice, Visovac i Roški slap, unutrašnjost Istre s Motovunom, Plitvička jezera, Njegošev mauzolej pa je knjiga rasla sve dok nije na 528 stranica obuhvatila većinu hrvatskih ljepota. Monografija je veličine 27x33 cm i teži dva i pol kilograma, a tekst je preveden na šest jezika: engleskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom, francuskom i nizozemskom.

Monografija će se prodavati na recepcijama hotela, kampova, pansiona, apartmana, nacionalnih parkova i parkova prirode, u suvenirnicama i turističkim agencijama, na brodovima i mjestima koja su dostupna ljubiteljima putovanja.

19. travanj 2024 12:02