Aktualno
StoryEditor

Morgan Stanley: Tesla Semi ‘najveći katalizator transporta u posljednjih nekoliko desetljeća‘

10. Rujan 2017.

Adam Jonas jedan je od vodećih analitičara banke Morgan Stanley zadužen za kompaniju Tesla, te je poprilično uzbuđen zbog skorašnjeg lansiranja modela Tesla Semi, a riječ je o električnom kamionu, piše Electrek.

U pismu klijentima napisao je kako je predstavljanje kamiona najveći katalizator transporta u posljednjih nekoliko desetljeća, te ono po čemu će se od sada pa nadalje razlikovati lideri tehnologije od pratitelja.

>>>VIDEO: Nissan predstavio Leaf, jeftiniji model električnog automobila

Točan datum predstavljanja još uvijek nije poznat, no Elon Musk je natuknuo kako će biti najvjerojatnije tijekom rujna. Jonas je također napisao da bi Tesla Semi mogao biti predstavljen na North American Commercial Vehicle Show-u u Atlanti 25. rujna.

Jonas očekuje da će kamion krenuti u prodaju 2020. godine, koštat će 100 tisuća dolara, te će biti koncipiran kao svestrani polu-kamion, a trošit će 70 posto manje energije od standardnih kamiona.

>>>Tesla: Užario se proizvodni pakao novog električnog automobila za široke mase

Ako su Jonasova predviđanja o tome da bi Tesla Semi mogao trošiti 70 posto manje od uobičajenih kamiona, onda to definitivno jest najveći katalizator na tržištu kamiona. Ipak, teško je reći hoće li novi model biti uistinu 70 posto ekonomičniji.

24. travanj 2024 00:48