Aktualno
StoryEditor

Moskovski aerodromi mogli bi zaraditi na ‘pospanim‘ navijačima

11. Svibanj 2018.

Svima koji kane otputovati u Moskvu, od koristi bi mogle biti informacije o novom pravilniku ponašanja na moskovskim aerodromima Domodedovo, Šeremetjevo i Žukovski, koji donosi niz upozorenja, koja bi mogla zanimati navijački nogometni puk.

Prema novim pravilima, uvode se novčane kazne za prijestupe kao što su ometanje prolaska obilježenim stazama, nepoštivanje pravila uporabe pokretnih stuba i dizala, ali i naslonjača i stolica u zoni čekanja na ukrcaj u zrakoplov, odnosno na "gateovima".

>>> Ožujsko pivo lansira kampanju ‘Što bi dao?‘

Na moskovskim aerodromima kažnjavat će se i slušanje glazbe bez slušalica, ležanje na stolicama u čekaonicama, klupama i sjedalicama, kao i sjedenje na podu i odlaganje prtljage na sjedalicama.

Osim toga, uvodi se i odgovornost za narušavanje reda prilikom prijave za let (check in) i registracije prtljage.

"Svi putnici moraju biti strogo unutar određenih zona", kaže se u novom pravilniku, a za nepoštivanje tih odredbi zapriječena je novčana kazna od 100 rubalja (oko 10 kuna).

>>> Adidas ususret ‘mundijalu‘ bilježi porast dobiti 

Globa je predviđena i za građane koji u prostorima zračnih luka nude svoje usluge ili prose ili pak koriste aerodromske prostore za boravak dulji od primjerenog, odnosno kao zamjenu za smeštaj u hotelima.

Takva ponašanja mogu ih stajati upozorenja, ali i kazne od dvije i pol do pet tisuća rubalja (250 do 500 kuna).

17. travanj 2024 13:00