16. listopad 2017.

Mrak Taritaš o uhićenjima: Upitno je hoće li biti dovoljno odvjetnika

Anka Mrak Taritaš je gostovala na HRT-u komentirajući aktualnu situaciju slučaja Agrokor. Kazala je kako je Ivica Todorić godinama iz Kulmerovih dvora ‘svisoka‘ gledao što se događa u Hrvatskoj, a sada to čini iz Londona.

Istaknula je da je cijela situacija bila očekivana s obzirom na rezultate koje je pokazala revizija financijskih izvješća Agrokora, no da ne možemo znati kako će se situacija dalje odvijati.

>>>Todorić: Ovo je politički proces, agresija prema meni i ljudima koji nisu krivi

Našalila se kako je pitanje hoće li biti dovoljno odvjetnika, jer ako je policija na 60-ak adresa, svatko će imati jake odvjetničke timove i tko zna hoće li ih biti dovoljno.

- Situacija je vrlo ozbiljna. Nas čekaju dugogodišnji sudski procesi. Todorić od kada je počeo pisati blogove želi nametnuti tezu da je politički progonjen. To nije tako. Ovdje je riječ kompaniji koja je nastala potpomognuta državom. Riječ je o rođačkom kapitalizmu. Riječ je o tome da je u jednoj kompaniji bila i proizvodnja i prerada i trgovina, to se nije smjelo dopustiti, kazala je Mrak Taritaš i dodala kako očekuje velike razmjere štete za Hrvatsku.