Aktualno
StoryEditor

Mrak-Taritaš: Potvrđen je rođački kapitalizam, sprega privatnog kapitala i države

09. Listopad 2017.

Predsjednica stranke Građansko liberalni savez (GLAS) Anka Mrak-Taritaš komentirala je revidirano financijsko izvješće za cijeli koncern Agrokor objavljeno u ponedjeljak istaknuvši da je ono potvrdilo sve ono na što se sumnjalo pritom izrazivši žaljenje što prošlog tjedna u Saboru nije osnovano istražno povjerenstvo za Agrokor.

"Sve ono na što smo sumnjali od proljeća sada se pokazalo da je tome tako. Loše upravljanje, rođački kapitalizam koji će u konačnici djelomično platiti i hrvatski porezni obveznici, sprega privatnog kapitala i države",  izjavila je Mrak-Taritaš za Hinu.

>>>Revizija utvrdila niz nepravilnosti, Ramljak podnio kaznenu prijavu i angažirao forenzičare

U tom svijetlu kaznenu prijavu protiv odgovornih u Agrokoru ocijenila je dobrim potezom jer, smatra, više se nikada ne smije ponoviti da jedna tvrtka i proizvodi i prerađuje i prodaje.

Mrak Taritaš izrazila je pritom  žaljenje što prošlog tjedna u Saboru nije osnovano  istražno povjerenstvo za Agrokor. "Žao mi je što u Saboru nije bilo dovoljno povjerenja da se izglasa povjerenstvo. To je odgovornost i SDP-a i i HDZ-a, a to povjerenstvo je važno kako bi se utvrdila i politička odgovornost", kazala je.

24. travanj 2024 06:08