Aktualno
StoryEditor

Muk o sastanku Ramljaka s predstavnicima srbijanske vlade

18. Listopad 2017.

Povjerenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak sastao se u srijedu popodne u Beogradu s predstavnicima srbijanske vlade i tvrtki tog hrvatskog koncerna u Srbiji, potvrdili su Hini izvori bliski ministarstvu trgovine i turizma ne navodeći pojedinosti.

Neslužbeno se doznaje da su domaćini Ramljaku bili premijerka Ana Brnabić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i potpredsjednik vlade Rasim Ljajić te predstavnici Gospodarske komore Srbije.

>>>Brnabić najavila veće plaće i mirovine u javnom sektoru Srbije

Nitko od sudionika nije se očitovao o ishodu razgovora, a priopćenje iz vlade najavljeno za popodne nije objavljeno do ranih večernjih sati.

Beogradskim medijima je u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija rečeno kako dolazak Ramljaka u Beograd nije povezan s policijskom akcijom u Agrokoru.

"Sastanak je dogovoren nekoliko dana prije privođenja nekadašnjeg vodstva (Agrokora)", objavila je TV N1, pozivajući se na izvore iz ministarstva.

Nepoznato je i je li tema razgovora bila mogućnost preuzimanja nekih Agrokorovih tvrtki u Srbiji, nakon što je beogradska kompanija Nelt ranije danas dala naslutiti da je zainteresirana za neke od njih.

>>>Afera Agrokor: Ispitani posljednji uhićeni osumnjičenici, Discordiji prokrvarilo oko

Izvršni direktor Nelt grupe Miloš Jelić rekao je na konferenciji za novinare kako je ta kompanija prvenstveno zainteresirana za preuzimanje tvrtki u prehrambenoj industrij i da "prati što će se dalje događati" s koncernom.

Srbijanski sudovi ranije su odbacili zahtjev da se "lex Agrokor" (tag) primjenjuje i na tvrtke koje posluju u Srbiji, na što se Ramljak žalio sredinom rujna.

Ramljak je 17. svibnja u Beogradu s visokim dužnosnicima srbijanske vlade, Gospodarske komore (PKS) i vodstvom Agrokorovih poduzeća u Srbiji razgovarao o planovima za stabiliziranje poslovanja koncerna u Srbiji i regiji.

19. travanj 2024 13:14