Aktualno
StoryEditor

Multimilijunaš Robert Herjavec podijelio ‘zlata vrijedan‘ savjet Marka Cubana

13. Ožujak 2017.

Robert Herjavec, kanadski multimilijunaš hrvatskih korijena otkrio je tajnu svojeg uspjeha u reality showu ABC-a "Shark Tank".  Rođeni Varaždinac i vlasnik tvrtke za cyber sigurnost, Herjavec grupe, jedan je od sudaca u televizijskoj emisiji koja se bavi poduzetničkim uspjesima.

>>>Bezuvjetni dohodak možda je najgori odgovor na posljedice automatizacije

Pred kamerama je priznao kako se često nije slagao s Markom Cubanom, milijarderom i vlasnikom Dallas Mavericksa, koji je također jedan od sudaca u emisiji.

Međutim, Cuban mu je dao savjet zlata vrijedan:

- Pogledao me je i rekao mi da sam, zapravo, dobar čovjek i da će mi zato dati savjet. Rekao mi je kako moram imati veće snove - prepričao je Herjavec.

- Nemoj razmišljati o posljedicama, počni razmišljati o uspjesima, prisjetio se savjeta koji mu je promijenio život.

Strah od neuspjeha i oklijevanje da se preuzme rizik često koči poduzetnika, zaustavlja profesionalce na putu prema uspjehu, nastojao je pojasniti.

- Isplati se usredotočiti na potencijalni uspjeh - rekao je za CNBC Herjevac čija je kompanija, prije no što se pojavio u televizijskoj emisiji "Shark Tank", poslovala samo u Kanadi.

- Nikada prije nisam razmišljao da proširim poslovanje izvan Kanade. Možda nisam imao dovoljno samopouzdanja. Nisam vjerovao da ja to mogu - dodao je.

Međutim, prije samo tri godine napravio je i taj korak. Danas njegova tvrtka uspješno posluje u SAD-u, Velikoj Britaniji i Kanadi.

>>>Richard Branson otkrio deset omiljenih citata vezanih uz brending

Cuban ga je još jednom podsjetio kako valja razmišljati pozitivno i ne bojati se preuzeti rizik, savjet koji se Herjavcu, očito, dobro isplatio.

19. travanj 2024 22:44