Aktualno
StoryEditor

Multinorm: Najveći izazov je stalno ulaganje u ljudski potencijal

25. Listopad 2018.

Multinorm d.o.o. dobitnik je posebne Lider invest nagrade za 2018. godinu, za poticanje regionalnog razvoja projektom ‘Izgradnja proizvodno poslovne građevine sa trafostanicom i portirnicom‘ u koji je uloženo 36,5 milijuna kuna.

- U projekt izgradnje novog proizvodnog pogona ušli smo s jasno definiranim ciljevima jer ako ciljeva nema koja je uopće smisao projekta. Izgradnjom nove proizvodne hale omogućili smo nadogradnju tehnološke baze, jačanje ljudskih resursa, veću prisutnost na tržištu te smo omogućili diversifikaciju proizvoda i usluga, a to sve je pridonijelo jačanju konkurentnosti tvrtke na europskom tržištu, kaže direktor Alen Magdić.

>>>FOTO: Mate Rimac proglašen EY poduzetnikom godine

Dodaje kako je njegova poslovna strategija kvaliteta, koja uz doprinos i posvećenost svakog pojedinca omogućuje rast i razvoj poslovanja. Također je bitno, smatra Magdić, stvoriti dobro ozračje i podržavati trajno učenje, kao i pratiti potrebe i potencijale zaposlenika, s kojima je važno održavati i dobru komunikaciju.

- Korak prema naprijed bio je ogroman jer prelazak iz malog poduzeća u srednje nije jednostavan. Nagli rast nosi svoje prednosti, ali ujedno i zahtijeva veću aktiviranost i posvećenost kako bi prelazak prošao glatko i učinkovito. Rast se s vremenom u nekoj mjeri dogodi sam od sebe, htjeli mi to ili ne. No, u velikoj mjeri za uspješan rast zaslužni su predan rad i stalno ulaganje u radnu snagu, konstantno učenje i posvećivanje svakom pojedincu, a da pri tome uvijek imate jasan cilj pred sobom jer to je ono što nas je dovelo da smo danas tu gdje jesmo, ističe Magdić.

Najavio je i nove projekte u koje će ulagati Multinorm u budućnosti, a među kojima je ulaganje u dvije robotske stanice vrijedno 3 milijuna eura, koje uključuje troosni obradni centar, Faro ruku za umjeravanje alata, laser za graviranje, softver te opremu za kuhinju za spravljanje hrane radnicima. Također, planiran je projekt solarnih panela te izgradnja novog objekta za montažu. Provedba svih projekata planirana je u razdoblju od 2018. do 2022. godine.

>>>Novi roboti startupa Stemi

- Na kraju mogu reći da je ipak najveći izazov stalno ulaganje u ljudski potencijal jer su zaposlenici temelj svake tvrtke i o njima ovisi njezin uspjeh. Zahvaljujem se na čestitkama i lijepim riječima u ime tvrtke Multinorm. Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku sudjelovati i biti dio tima uspješnih ljudi koji predstavljaju pokretačku snagu u našoj Slavoniji i Hrvatskoj. Drago nam je da pratite naš rad te ste prepoznali naš uspjeh. Naša zadaća i cilj je nastaviti i dalje predano raditi i razvijati sebe, a samim tim razvijati i ovaj naš kraj, navodi Magdić.

Tvrtka Multinorm osnovana je 1998. godine, a bavi se konstruiranjem i izradom naprava i alata za zavarivanje za automobilsku industriju. Tvrtka trenutno zapošljava 160 kvalificiranih i visoko kvalificiranih djelatnika.

19. travanj 2024 15:49