27. ožujak 2017.

FOTO: Munjevitom brzinom završio sastanak Agrokora i dobavljača

Sastanak velikih dobavljača Agrokora i vodstva tog koncerna, koji je započeo u ponedjeljak oko 11 sati u upravnoj zgradi Konzuma, završio je nakon 45 minuta, bez izjava za medije. Na tom sastanku, sudeći po registarskim oznakama automobila, bili su dobavljači iz svih dijelova Hrvatske, uključujući predstavnike Podravke, Vindije, Dukata, Kraša i Francka, kao i predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luku Burilovića.

>>> Miodrag Šajarović: Iz Vlade Agrokorovim dobavljačima: Tu smo, al‘ se ne bi šteli mešat

Nitko od sudionika nakon sastanka nije davao izjave za medije, a iz Agrokora su najavili tijekom dana priopćenje. Procjenjuje se da se potraživanja dobavljača prema Agrokoru kreću oko 16 milijardi kuna.

>>> Veliki dobavljači iz svih dijelova Hrvatske stigli na razgovor s vodstvom Agrokora

Potpredsjednica Dalić u prošli je utorak, nakon sastanka s 20-ak dobavljača Agrokora, kazala da Vlada podržava dobavljače Agrokora u želji za otvorenijom i jasnijom komunikacijom s kompanijom i bankama, kao i u očekivanjima da budu upoznati i sudjeluju u procesima, planu restrukturiranja i planu bilo kojih drugih poslovnih promjena u koncernu.

>>> Danko Sučević: Što krizni menadžer mora napraviti u Agrokoru

U petak je na novinskoj konferenciji kazala da Vlada priprema zakonodavni i institucionalni okvir radi pomoći sistemski važnim kompanijama koje ne mogu uredno otplaćivati svoje dugove, a s ciljem očuvanja stabilnosti domaćeg gospodarstva te poručila da ta pomoć ne podrazumijeva ulazak države u vlasništvo. Pritom je ponovila da je odgovornost za pronalaženje načina, modela i metoda rješavanja poslovnih poteškoća u koncernu Agrokor prije svega na upravi i vlasniku kompanije, zbog 40.000 zaposlenika Agrokora u Hrvatskoj i oko 5.000 kompanija-dobavljača koji posluju s Agrokorom i koji o njemu ovise.