Aktualno
StoryEditor

Musk: Za tri godine ako nećete imati Teslu, već neki drugi auto, bit će kao da imate konja

24. Travanj 2019.

Osnivač Tesle i SpaceX-a Elon Musk poznat je po hrabrim i ponekad nečuvenim izjavama koje su često upućene drugim proizvođačima automobila. Tako je u ponedjeljak otišao korak dalje i kazao kako je njegova temeljna poruka potrošačima danas da je financijski suludo kupiti ijedan drugi automobil osim Tesle, prenosi CNBC.

- Za tri godine bit će to kao da posjedujete konja. I ako idete u to, znajte što vas očekuje - poručio je Musk povodom Tesla Autonomy Investor Dayja u kalifornijskom Palo Altu, a tom je prilikom najavio i kako će njegova tvrtka imati više od milijun robotaksija na ulicama već iduće godine. Doduše, malo se posuo i pepelom jer često probije rokove koje slavodobitno objavljuje. Ponekad malo kasnim, ali odradim posao, rekao je.

https://www.youtube.com/watch?v=PlILEXbe-cA

Ako kupite automobil koji nema hardware za automatsku vožnju, to je kao da kupujete konja, naglasio je svoju tezu još jednom i dodao kako je jedini automobil s takvim hardwareom Tesla.

Musk je već koristio konje kao metaforu u rujnu 2018. kada je gostovao u podcastu Joea Rogana gdje je objavio i da puši marihuanu. Tada je kazao kako bi se istovremeno prisustvo Tesle i običnih automobila na prometnicama moglo usporediti s vremenom tranzicije u kojem su na cesti u isto vrijeme bili konji i benzinci.

Svi koji imamo automobile sada barem možemo reći da imamo svog konja za trku. :)

26. travanj 2024 05:11