Aktualno
StoryEditor

Na Liderovu konferenciju o izvozu dolazi izvršni direktor Eurochambersa Arnaldo Abruzzini

06. Lipanj 2017.

Najvažnija godišnja aktivnost Liderova Kluba izvoznika, četvrta konferencija o izvozu, održat će se 4. srpnja u zagrebačkom hotelu Panorama. Projekt je nastao iz potrebe za snažnim poticanjem izvoza kao preduvjeta rasta gospodarstva i BDP-a, a na konferenciji će, osim članova Kluba, sudjelovati drugi izvoznici te predstavnici Vlade, ministarstava i financijskih ustanova i parlamentarnih stranaka. Ove će se godine sudionicima pridružiti i Arnaldo Abruzzini, izvršni direktor udruženja europskih industrijskih i gospodarskih komora - Eurochambersa. Abruzzini, koji se u slobodno vrijeme i sam bavi poduzetništvom, osnovao je nekoliko tvrtki, govorit će o opasnostima od povratka globalnog protekcionizma.

Konferencija o izvozu održava se pod geslom ‘Pametni znaju čemu služi izvoz‘ kako bi se dodatno naglasilo da je upravo rast izvoza u protekle tri godine bio najvažniji čimbenik pomoću kojega je ostvaren rast BDP-a. Program Konferencije koncipiran je tako da nositelje političkih i ekonomskih odluka upozori na ‘uska grla‘ koja usporavaju izvoz te da ujedno izvoznicima bude korisna u smislu ukazivanja na mogućnosti snažnijeg prodora na strana tržišta. Svi aspekti izvoza bit će predstavljeni zahvaljujući ravnopravnom smjenjivanju izvoznika koji će govoriti o svojim konkretnim problemima, rješenjima i uspješnim vlastitim primjerima te govornika koji će prezentirati nove izvozne mogućnosti, dozvoljene mjere za poticanje izvoza i financijske rezultate poslovanja izvoznika u 2016. godini.

Predavanjima i raspravama o gorućim temama u području izvoza poput opasnosti od globalnog protekcionizma, doprinosa suradnje s izvoznikom u rastu proizvodnje, zapošljavanju i financijskom uspjehu dobavljača, odnosno multiplikativnim učincima izvoza, ulozi diplomatskih odnosa i bilateralnih gospodarskih foruma u rastu izvoznih aktivnosti, predstavit će se i poslovni rezultati najvećih hrvatskih izvoznika, ali i mjere za poticanje izvoza.

Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier, saborski zastupnik Joško Klisović, Gordana Kovačević iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla, Tomislav Mazal iz Đuro Đaković Grupe, Alen Premužak iz Dalekovoda, Arnaldo Abruzzini, CEO Eurochambers, Đuro Horvat iz Tehnixa, Darko Šket iz Keramike Modus, Srebrenka Saks iz DHL-a te Vjeran Vrbanc iz HAMAG-BICRO-a samo su neki od sudionika ove zanimljive i iznimno važne konferencije čiji je cilj doprinijeti boljitku hrvatskog gospodarstva.

Detaljnije o konferenciji saznajte na stranici https://konferencije.lider.media/konferencija-o-izvozu-2017/.

20. travanj 2024 01:03