22. siječanj 2019.

Na Ženama izvan okvira saznajte zašto je važno da lideri ‘osvijeste svoju sjenu‘

lider.media
lider.media

Live talk show „Žene izvan okvira“: Žensko liderstvo održat će se deveti put u srijedu, 23. siječnja u 18 sati u Jazz&Cabaret Clubu Kontesa u Zagrebu.

Idejne začetnice i voditeljice Rajana Radosavljev, media freelancer i Hana Matejašić, mag. psihologije i ovaj put će ugostiti stručne i zanimljive gošće. S Blankom Lasić, trenericom liderstva i prodaje, porazgovarati će o važnosti komunikacijskih stilova i kreiranju značajnih razgovora unutar tvrtke, te postaje li se lider ili se takvim rađa. S Alan Žepecom, također trenerom liderstva, porazgovarat će o liderstvu u velikim korporacijama, o ženskom aspektu liderstva, te zašto je važno da svaki lider ili liderica osvijesti svoju sjenu. Sanja Hrvojević Beganović, konzultantica u obrambenoj industriji progovorit će o svojim iskustvima kao žene liderice u tipično muškoj industriji, a Tanja Džido, vlasnica portala Shhhefica, govorit će o praktičnim poslovnim znanjima koje svaka žena liderica treba imati neovisno o poslu kojim se bavi.

Ovaj zanimljivi i edukativni talk show svoju priču započinje u veljači 2018. i za cilj ima na sveobuhvatan način informirati i osvještavati žene o temama koje većinu žena zanima. Iako je talk show namijenjen ženama, muškarci su također dobrodošli.

[caption id="attachment_373148" align="aligncenter" width="750"] Žene izvan okvira, Foto: Doringo[/caption]

„ Na ideju talk showa smo došle vrlo spontano u našim druženjima uz kavu, te shvatile kako želimo kreirati mjesto na kojem možemo sa stručnjacima iz raznih područja voditi smislene razgovore i dobiti odgovore na razne teme iz više različitih kutova. Stvorile smo mjesto gdje žene mogu dobiti stručne, nepristrane i prijateljske savjete o njima bitnim temama i problemima koji direktno utječu na njihov život. Projekt je koncipiran kao interaktivni talk show te je nastao kao odgovor na trenutnu jednoličnu ponudu programa za osobni razvoj i naših osobnih težnji za pomaganjem ženama kroz naše vještine i profesije. Lako dostupnim i jednostavnim pristupom, uz pomoć stručnjakinja, obrađujemo složene teme koje često ostaju zamagljene nesvjesnim, društveno nametnutim načinom života. Osvještavanjem i širenjem znanja među ženama pomažemo im sa svakodnevnim pitanjima i problemima, te im dajemo platformu preko koje mogu početi sa poboljšavanjem kvalitete svog življenja.“ – kažu Rajana i Hana.

Teme koje su do sada idejne začetnice i voditeljice predstavile zajedno sa svojim stručnim gošćama su: „U što se mi to zapravo zaljubljujemo?“, „Što danas znači biti snažna žena?“, „Kada drugi kažu „Ne možeš“, ja kažem „E, mogu“, „Ženska seksualnost“, „Ženska (ne)plodnost“, „Fetiši i fantazije“, „Ljepota (ni)je u oku promatrača“. U skladu sa temama ugostile su i brojne intrigantne gošće poput Mani Gotovac, Mirele Holy, Dr. Ulla Marthon, Dr. Ljiljane Bastaić, Zdenku Kovačićek, Senku Blažetić, Dr. Petru Podobnik, Sanju Tatalović, Natašu Barolin Belić i brojne druge zanimljive žene.

Osim uobičajenih tema, voditeljice su dovoljno hrabre da progovore i o tabu temama, kao i onim temama oko kojih još uvijek postoji sram, ali isto tako i o poslovnim temama poput već spomenutog ženskog liderstva.

O talk showu na temu „Žensko liderstvo“ više možete pročitati u eventu.

Pratite ih na njihovoj Facebook stranici i Youtube kanalu.