Aktualno
StoryEditor

Nadolazeći dokumentarac razotkriva tajne pokušaja atentata na Boba Marleyja

09. Listopad 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=MbRamkuMUHI

‘Who Shot the Sheriff?‘ naziv je nadolazećeg dokumentarca čiji je cilj rasvijetliti detalje pokušaja atentata na ‘kralja reggaea‘ koji se dogodio u prosincu 1976. na posjedu Boba Marleya u Kingstonu.

Prema pisanju Rolling Stonea, riječ je o premijernoj epizodi nove Netflixove dokumentarne serije ‘ReMastered‘ koja je na rasporedu 12. listopada.

>>>Elvis Presley najbogatija mrtva slavna osoba

Autori serije pokušaj ubojstva povezuju s kompleksnom i krajnje kaotičnom političkom situacijom na Jamajci toga vremena, što su potkrijepili izjavama brojnih svjedoka te političkih i glazbenih stručnjaka.

Napad se dogodio samo dva dana prije nego što je trebao nastupiti na velikom antiratnom koncertu ‘Smile Jamaica‘. Atentator nikada nije pronađen, Bobova supruga Rita i menadžer Don Taylor zadobili su teške ozljede (iako su se kasnije potpuno oporavili), dok se Marley izvukao skoro sasvim bez povreda.

>>>Beskućnik spasio vrata legendarnog Chelsea Hotela koja idu na aukciju

Usprkos upozorenjima sigurnosnih službi i policije, Bob je ipak odlučio svirati na spomenutom koncertu i to u pratnji grupe Zap Pow pošto se članovi njegovog uobičajenog sastava The Wailers nisu usudili izaći na pozornicu.

‘ReMastered‘ donosi ukupno devet ‘glazbenih krimića‘ u kojima će, između ostaloga, istraživati i smrt soul ikone Sama Cookea, kao i ubojstvo čileanskog političkog aktivista i kantautora Victora Jare.

18. travanj 2024 15:25