28. prosinac 2017.

Nadzorni odbor HEP-a novim predsjednikom uprave imenovao Franu Barbarića

Novi predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) je Frane Barbarić, koji je na tom mjestu naslijedio Pericu Jukića, priopćio je HEP u četvrtak.

Franu Barbarića u četvrtak je imenovao Nadzorni odbor HEP-a na prijedlog Vlade, a članovima Uprave imenovani su Marko Ćosić, Saša Dujmić, Nikola Rukavina, Petar Sprčić i Tomislav Šambić.

Ujedno je Nadzorni odbor na prijedlog Vlade opozvao dosadašnjeg predsjednika Uprave Pericu Jukića, te članove Uprave Zvonka Ercegovca, Tomislava Rosandića i Sašu Dujmića. Imenovani preuzimaju dužnost od 1. siječnja 2018. godine.

>>>Frane Barbarić predložen za predsjednika Uprave HEP-a

Frane Barbarić (51) na Pravnom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1991. godine. Od 1994. do 2004. godine radio je u trgovačkom društvu Zagreb nekretnine ZANE, članici Zaba Grupe, a od 2004. do 2007. godine u PBZ Leasingu. Od 2007. godine radi u Hrvatskoj elektroprivredi, kao pomoćnik direktora, a kasnije i kao direktor Direkcije za upravljanje ljudskim potencijalima, opće i pravne poslove te kao pomoćnik predsjednika Uprave i rukovoditelj odjela statusnog prava.

"Hrvatska elektroprivreda jest i ostat će jedna od najvećih i najvažnijih hrvatskih tvrtki, lider na hrvatskom tržištu, ali i sve snažnije prisutna na tržištima susjednih država. Snažan investicijski potencijal koristit ćemo odgovorno i efikasno, sukladno smjernicama Vlade Republike Hrvatske, sa svrhom realizacije vlastitih razvojnih ciljeva i sigurnosti elektroenergetskog sustava, ali i u cilju razvoja ukupnog hrvatskog gospodarstva i posebice jačanja nacionalne energetske neovisnosti", prenose se u priopćenju Barbarićeve riječi.

>>>Sindikati protiv imenovanja Frane Barbarića za predsjednika Uprave HEP-a

On najavljuje da će poslovanje još odlučnije usmjeriti na jačanje prodaje, stabilizaciju tržišnog udjela, ali i sigurnost opskrbe, brzu i kvalitetnu uslugu te postizanje jednakih uvjeta korisnicima u pristupu i korištenju mreže na području cijele Hrvatske.

"Jednako tako, u skladu s odlukama Vlade spremni smo staviti na raspolaganje sve stručne kapacitete i aktivno sudjelovati u primjeni regulative EU te u procesu donošenja ključnih dokumenata koji će postaviti okvir za razvoj energetskog sektora, pa tako i naše tvrtke", kaže Barbarić.