Korona i biznis
19. travanj 2019.

Nagradna igra zaludjela svijet: Tko pogodi rasplet Igre prijestolja, dobiva put u... Hrvatsku!

Britansko-američka agencija Unforgettable Croatia raspisala je natječaj u kojem je zadatak pogoditi kako će završiti serija Igra prijestolja, a nagrada za onoga koji odgonetne rasplet je putovanje u ni manje ni više - Lijepu Našu. Dosad je svoje sumnje u to tko će zasjesti na tron, a tko će izvisiti agenciji poslalo više od pet tisuća ljudi.

Pobjednik dobila turističku turu po lokacijama na kojima je popularna serija snimana - Split, Klis, Hvar, Vis i Dubrovnik našli su se tako na listi želja brojnih obožavatelja Igre prijestolja. Prijenosu ove vijesti nije odoljelo više od 300 svjetskih medija, a ne moramo govoriti kakav je to poguranac za promociju Hrvatske. Podsjetimo samo na podatak da je prvu epizodu finalne sezone emitiranu u nedjelju pogledalo rekordnih 11,8 milijuna ljudi.

Graham Carter, vlasnik agencije koja je nagradnu igru pokrenula, imao je na umu i svoj biznis koji će povećanjem interesa za putovanjima u Hrvatsku dodatno procvjetati. U Hrvatsku svake godine dovedu oko pet tisuća putnika, a nada se da će već iduće godine za brojka porasti na 6.500, otkriva za Večernji Carter koji trenutno boravi u Splitu gdje nastoji uspostaviti hrvatski ured svoje agencije.

Domišljata igra pobjedniku nudi polupansionski smještaj za sedmodnevno putovanje za dvoje u Hrvatskoj, turneju po lokacijama snimanja Igre prijestolja s profesionalnim vodičem, posjet Hvaru i Visu na gliserima. No, ima kvaka - pobjednik ne dobiva avionsku kartu. Vjeruje se, međutim, kako to neće smetati da se ova nagradna igra proglasi marketinškim pothvatom godine u turizmu jer se već vlasnicima agencije isplatila, barem publicitetom, piše Večernji.

Što mislite kako će nepredvidljivi George R. R. Martin zavrtjeti finalnu Igru prijestolja imali ste prilike reći u našoj anketi o tome tko će zauzeti tron, a svoje mišljenje još uvijek možete podijeliti s nama.