Aktualno
StoryEditor

Najavljena skijaška sezona u Obertauernu: Prvo skijanje već krajem studenog

04. Listopad 2017.

 

Skijaški liftovi na jednom od najpopularnijih skijališta među hrvatskim skijašima, austrijskom Obertauernu, već tradicionalno započinju s radom zadnjeg vikenda u studenom i ne gase se idućih pet mjeseci, negdje krajem travnja ili početkom svibnja iduće godine. Najavio je to na posebno konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu Mario Siedler, direktor Turističke zajednice Obertauerna.

U gradić smješten na 1.740 metara nadmorske visine, koje ima 284 stanovnika i 150 hotela, skijaši vole dolaziti ne samo zbog obilnog snijega tijekom cijele skijaške sezone (mjerenja su pokazala da je Obertauern zimsko sportsko odredište s najvećim visinama snijega u Austriji), već i zbog niza drugih pogodnosti koje se nude ljubiteljima zimskih sportova: od toga da praktički iz svakog hotela možete izravno doći na neku od oko 100 kilometara skijaških staza, do obilate ponude drugih zimskih sportova, poput skijaškog trčanja, sanjkanja, pa čak i snowkitinga (zmajarenja na snijegu) i snowbikinga (bicikliranja na snijegu).

Organizirana zabava za ljubitelje skijanja u Obertauernu započinje već tradicionalnim velikim festivalom elektronske glazbe koji se održava krajem studenog, a od tada, gotovo svakog tjedna organiziran je neki koncert ili drugo događanje namijenjeno zabavi, poput povorke krampusa početkom prosinca, ili pak Sun and Fun tjedana u travnju iduće godine, kojima se i zaključuje skijaška sezona.

Obertauern je poznat i kao obiteljsko skijalište. „Ne samo zbog relativno nezahtjevnih većine skijaških staza, već i zbog posebnih programa namijenjenih djeci svih uzrasta i dobi“, istakao je na kraju konferencije za novinare Mario Siedler.

20. travanj 2024 15:25