Aktualno
StoryEditor

Najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik Ivan Gašić proizvede godišnje 200 tisuća litara mlijeka

09. Svibanj 2018.

Ivan Gašić iz Beketinaca u Osječko-baranjskoj županiji najbolji je mladi poljoprivrednik, a pobijedio je na natječaju za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika koji treći put za redom organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir, priopćili su iz Ureda Marijane Petir.

Pobjednik prema izboru čitatelja Jutarnjega lista, medijskog pokrovitelja projekta, je Stipe Vuletić.

>>>Kreću prijave za 132,6 milijuna kuna potpora mladim poljoprivrednicima

Gašić se na svom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u Beketincima bavi proizvodnjom i preradom kravljeg mlijeka. Godišnje proizvode 200 tisuća litara mlijeka, a 36 tisuća litara preradi u sir.

Mlijeko s Gašićeve farme nosi oznaku "mlijeko hrvatskih farmi“, a proizvode plasira manjim dijelom u lokalne restorane, dok ih velikim dijelom prodaje na kućnom pragu i na sajmovima.

Gašić će u listopadu predstavljati Hrvatsku na petom izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika/cu u Europskoj uniji koji organizira Klub zastupnika Europske pučke stranke (EPP), najjače političke grupacije unutar Europskog parlamenta čija je Petir članica.

>>>Tolušić: 132 milijuna kuna za mlade poljoprivrednike po novim pravilima

Pobjedniku je Erste banka, koja je glavni sponzor natječaja, uručila ček od 15 tisuća kuna, a zastupnica Petir, kao organizatorica i ambasadorica projekta za Hrvatsku, osigurala je put u Bruxelles za nositelje deset najboljih projekata, kao i njihovo sudjelovanje na 5. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika u Bruxellesu.

Projekt Ivana Gašića bio je najbolji među 26 pristiglih prijava na natječaj otvoren od 1. do 31. ožujka prema ocjeni stručnog prosudbenog povjerenstva, a proglašenje pobjednika održano je danas na Dan Europe u Muzeju Mimara u Zagrebu, navodi se u priopćenju.

01. svibanj 2024 18:53