Aktualno
StoryEditor

Najtraženiji pojam na internetu za Dan žena nema veze sa ženama

08. Ožujak 2018.

S obzirom da je danas Dan žena bilo bi logično za očekivati da će kampanjci (osobe koje sve rade u zadnji tren) googlati i pretraživati razne pojmove kako razveseliti sebi bliske osobe nježnijeg spola. Također, moglo bi se očekivati da ljudi željni dodatnih informacija danas žele putem interneta saznati točne razloge zašto je baš danas Dan žena.

>>>Ljubičić: Ženama na tržištu rada danas je najveća prepreka majčinstvo

Međutim, iznenađenje! Danas je, ako je suditi po statistikama, najtraženiji pojam Dan muškaraca. Što je s jedne strane i logično, s obzirom da gotovo svi znamo da je 8. ožujka Dan žena jer se o tome uvijek naveliko piše, priča, slavi i čestita. Što je sasvim u redu. No, danas se, očito, mnogi pitaju imaju li muškarci svoj dan i, ako da, kada je.

Dan muškaraca

Dan muškaraca postoji, u gotovo cijelome svijetu obilježava se 19. studenog, a sve je krenulo 1999. godine. Cilj Dana muškaraca je da se pripadnike jačeg spola osvijesti o potrebi brige za zdravlje. No, osim zdravstvenih razloga cilj Dana muškaraca je i poboljšavanje rodnih odnosa, promicanje spolne ravnopravnosti i isticanje pozitivnih muških uzora. Naravno, Dan muškaraca je prilika da se obrati pozornost na diskriminacije prema muškarcima i cijene njihovi doprinosi zajednici, obitelji, braku i brizi za njihove žene i djecu.

23. travanj 2024 22:24