Aktualno
StoryEditor

FOTO: Najveća investicija Hrvatske pošte pri kraju. Evo kako izgleda sortirnica u Velikoj Gorici

08. Lipanj 2019.

Hrvatska pošta napokon će dobiti novi sortirni centar koji će ovoga ljeta početi s radom, a smješten je u Velikoj Gorici.

Gradnja i postavljanje svih strojeva u sortirni centar Hrvatske pošte u završnoj su fazi. Najveća je to investicija Hrvatske pošte vrijedna 350 milijuna kuna.

- Novi sortirni centar ulog je u budućnost tvrtke i njegovim otvaranjem korak smo bliže ostvarenju ciljeva zacrtanih Strategijom Pošta 2022. – kažu iz Pošte.

Montaža novog stroja za automatsku razradu paketa pri samom je kraju, a uskoro će se integrirati sa strojem za automatsko sortiranje pisama (SASP). Integracija ova dva stroja omogućit će da sve vrste i kategorije pošiljaka budu obuhvaćene sustavima za automatsko sortiranje. Novi stroj može u sat vremena razvrstati i do 15 tisuća različitih paketa mase od 100 grama do 30 kilograma, a sastoji se od 55 velikih i 90 malih tobogana.

Novi sortirni centar znači i preseljenje za mnoge radnike, najvećim dijelom to su radnici koji se trenutno nalaze u Branimirovoj ulici u Zagrebu (sortirnica), radnici hpekspresa, prijevoza i dio administracije.

To znači da će već ovog ljeta 1400 radnika biti preseljeno u moderni logistički centar.

- Centralizacija poslovanja ubrzat će sve procese što znači bržu i kvalitetniju dostavu svim našim korisnicima, a vrlo je važna i za razvoj e-trgovine u Hrvatskoj. Ovo najmodernije logističko središte jedini je pravi odgovor na stalno rastuće tržište paketa – zaključuju iz Pošte.

18. travanj 2024 16:50