Aktualno
StoryEditor

Najveći celebrity tržišnog komuniciranja Martin Sorrell dolazi na Dane komunikacija

06. Ožujak 2019.

Sir Martin Sorrell, osnivač najveće marketinške mreže na svijetu WPP i čovjek kojeg je New Yorker proglasio najvećim celebrityjem u svijetu tržišnog komuniciranja, dolazi na ovogodišnje Dane komunikacija koji će se od 28. do 31. ožujka održati u Rovinju, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Imago Ogilvy agencije.

Sorrell je karijeru započeo prije tridesetak godina preuzimanjem Wire and Plastic Productsa, male britanske tvrtke za proizvodnju žičanih košarica za dućane, i od nje stvorio multinacionalnog marketinškog giganta, tvrtku WPP koja je brojčano i po prihodima najveća na svijetu s više od tri stotine ureda u 112 zemalja. Na čelu tvrtke, u čijem su vlasništvu neke od najvećih svjetskih oglašivačkih agencija kao što su Grey, Ogilvy ili MediaCom, proveo je 33 godine, čime je postao najdugovječniji i najbolje plaćeni direktor. Poslije WPP-a, posvetio se novim izazovima u tvrtki S4 Capital.

- Riječ je o predavaču kojeg će biti stvarno teško nadmašiti, ne znam hoćemo li narednih godina uspjeti dovesti neko tako zvučno ime, kazao je predsjednik Uprave HURA-e Davor Bruketa i dodao kako je riječ o novom velikom iskoraku festivala kojem već dugo tepaju ‘mali Cannes‘.

Osim Sorrella, na Danima komunikacija sudjelovat će dvadeset stranih i šezdeset pet predavača iz regije među kojima su osvajač nagrade za najboljeg oglašivača na svijetu Matt Biespiel, digitalni evanđelist Yousef Tuqan Tuqan, etički haker, Ralph Echemendia, potpredsjednik VICE Media s titulom Star of Tech City, jedan od najboljih svjetskih redatelja reklama Ali Ali te mnogi drugi.

Svakako vrijedi izdvojiti Oobaha Butlera, novinara i ‘prankstera‘ koji je stvorio najbolji fake restoran u Londonu, odnosno okitio se nagradom Trip Advisera za restoran koji uopće ne postoji.

Direktorica festivala Dunja Ivana Ballon najavila je i druge novosti predstojećeg izdanja kao što su mogućnost praćenja predavanja ne samo iz dvorane, već i iz hotelskog restorana ili bazena, te progam ‘quickie u šumici‘. Riječ je o novom prostoru koji se nalazi u šumi hotela Lone i koji je jedinstven po činjenici da će sudionici izravno moći pitati predavače sve što ih zanima.

Na Danima komunikacija ponovno će se dodjeljivati i nagrade, o čemu su više otkrili Jan Jilek, direktor IAB Hrvatska, i član organizacijskog odbora festivala Damir Cigler. Natjecanja će održavati u četiri kategorije: Young Lions namijenjeno mladim nadama, IdejaX u kojoj će pobjednik postati autor najoriginalnije ideje na tržištu, Mixx u sklopu kojeg se biraju najbolje digitalne kampanje te Effie, najprestižnija nagrada među navedenima koja se na nacionalnoj razini dodjeljuje najboljim agencijama i oglašivačima za izvanredno tržišno komuniciranje u segmentima kreativnosti, strategije i postignutih rezultata.

26. travanj 2024 13:54