15. veljača 2018.

Najveći sajam Nautike u desetljeću

Zagrebački velesajam započinje novu poslovnu godinu s najvećim sajmom Nautike u ovom desetljeću. Kao najposlovniji nautički sajam u Hrvatskoj, u svom 27. izdanju od 21. do 25. veljače 2018., predstavit će u šest punih paviljona više od 300 izlagača i preko 200 atraktivnih plovila, što predstavlja rast izložbene površine od 10 % i porast izloženih plovila od 8%.

Uz najjaču postavu svojih flota i premijerna prikazivanja, hrvatski brodograditelji predstavit će se zahtjevnom nautičkom tržištu. Uz odličnu domaću ponudu, na Nautici će se predstaviti i najpoznatiji svjetski proizvođači plovila.

Na ovogodišnjem sajmu ljubiteljima nautike po prvi puta će se predstaviti atraktivna nautička ponuda južne talijanske regije Kalabrije koja ima dugu tradiciju u brodogradnji, a najljepši primjerci njihovih plovila bit će izloženi u paviljonu 7.

Odlična ponuda i zanimljivosti na sajmu

U humanitarnoj akciji za autističnu djecu slikovito nazvanoj Ne dišem, Budimir Buda Šobat na sajmu Nautike pokušat će učiniti nešto što još nikome nije uspjelo na svijetu - oboriti Guinnessov rekord od 24:03 minute u statičkom zaronu na dah.

Ističemo i izrazito bogatu ponudu vanbrodskih motora, a na jednom mjestu bit će izloženi svi koji se nude na hrvatskom tržištu. Bogata je ponuda opreme i pribora za brodove i jahte, opreme za ronjenje i ribolov, nautičku odjeću i obuću.

>>>Buda će zbog kćeri pod vodom provesti više od 24 minute kako bi podigao svijest o autizmu

Pažnju posjetitelja privući će i elegantni primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu, izložba nautičke fotografije, gastronomski sadržaji.

Očekuje se da će Zagrebački sajam nautike 2018 posjetiti više od 30.000 ljubitelja nautike. U istom terminu održava se i HOTEL&GASTROTEH, jubilarni 10. međunarodni sajam gastronomije i hotelsko ugostiteljske opreme.

U jednom terminu s dva komplementarna sajma izgradili smo zaokruženu cjelinu hrvatske nautičke ponude i enogastronomije, dok će se popratno događanje Festival maslina izvrsno uklopiti u program sajmova. Na jednom mjestu povezujemo sve proizvođače, distributere i izlagače koji kroz nautiku i gastronomiju mogu ponuditi najbolje od sebe u svrhu snaženja hrvatske turističke ponude.

Cijena ulaznice je 30 kuna, ulaz je otvoren od 10.00 do 19.00 sati, a u nedjelju do 18.00 sati.

Više informacija saznajte na web stranici 27. Zagrebački sajam nautike.