07. studeni 2017.

Nakon dva dana velikih oscilacija oprez na Burzi, cijena Belja skočila 145 posto

Na Zagrebačkoj se burzi u utorak očekuje oprezno trgovanje, nakon dva dana velikih oscilacija cijena dionica iz sastava Agrokora, dok bi Crobex indeksi mogli stagnirati, nakon šest dana neprestanog pada.

Svih 5 analitičara, koji su sudjelovali u anketi Hine, očekuje danas stagnaciju Crobexa.

Cijena Belja skočila je 145 posto, dok je dionica Jamnice poskupila više od 16 posto. Iako uz manje promete, znatne dobitke ostvarile su i dionice Zvijezde, za 35 posto, te Vupika, za 25 posto.

Crobex indeks skliznuo je jučer 1,4 posto, na 1.815 bodova, dok je Crobex10 pao 1,3 posto, na 1.066 bodova. Bio je to već šesti dan zaredom kako ti indeksi slabe, pri čemu je Crobex skliznuo na najnižu razinu od 9. listopada, a Crobex10 od 18. rujna.

Redovni promet dionicama iznosio je jučer 16,4 milijuna kuna, što je oko 800 tisuća manje nego u petak. Uz to, ostvaren je blok promet dionicom HT-a od 5,04 milijuna kuna i Leda od 2,4 milijuna kuna.

>>>Urušila se dionica Leda, Crobexi u minusu

U anketi Hine analitičari navode da će i danas u fokusu biti dionice Agrokorovih kompanija, koje su jučer nadoknadile dio gubitaka od petka.

Tako je jučer u redovnom trgovanju najveći promet, 8,6 milijuna kuna, ostvaren dionicom Leda, pri čemu joj je cijena skočila oko 39 posto, na 838 kuna, nadoknadivši dio gubitka od petka, kada je pojeftinila gotovo 83 posto.

Cijena Belja skočila 145 posto

Oporavile su se i dionice drugih kompanija iz sastava Agrokora. Cijena Belja skočila je 145 posto, dok je dionica Jamnice poskupila više od 16 posto. Iako uz manje promete, znatne dobitke ostvarile su i dionice Zvijezde, za 35 posto, te Vupika, za 25 posto.

>>>EBITDA: Konzum u minusu; Jamnica, Ledo i Zvijezda u plusu

Time su te dionice nadoknadile dio ili sve gubitke zabilježene u petak, kada se njima po prvi put trgovalo nakon šest mjeseci obustave.

Međutim, cijena dionice Žitnjaka, također iz sastava Agrokora, potonula je jučer gotovo 60 posto, uz mršav promet od 4.340 kuna.

Znatniji gubitak zabilježile su i dionice Tehnike, za 15 posto, te Đuro Đaković grupe, za 8,7 posto.

Od 61 dionice kojima se jučer trgovalo, njih 40 izgubilo je na vrijednosti, dok je 19 dionica zabilježilo rast cijene, a dvije stagnaciju.