Korona i biznis
01. srpanj 2019.

Nakon Ivana Perkovića, Paško Vela odlazi iz Uprave Varteksa. Evo tko će ga zamijeniti

Paško Vela više nije u Varteksu. Od prvog dana srpnja, Paško Vela koji je u Varteks došao sredinom studenoga prošle godine kao prokurist, a od kraja godine je obnašao funkciju člana Uprave, više nije u varaždinskoj kompaniji.

Zamijenio ga je, kako piše u obavijesti na Zagrebačkoj burzi, Damir Radmilović, koji dolazi s pozicije financijskog direktora Tiska, a koji će tu funkciju preuzeti 15. srpnja.

Vela je drugi član Uprave koji je otišao iz Varteksa.

Naime, sredinom siječnja ove godine, najveći dioničar i predsjednik Nadzornog odbora Nenad Bakić preuzeo je Upravu Varteksa, a dotadašnji šef varaždinske kompanije Ivan Perković, napustio je kompaniju.

Inače, Varteks je na burzi objavio najavu rezultata za drugo tromjesečje. Prihodi od maloprodaje, prvenstveno vlastite mode, u drugom kvartalu su bili veći za 92 posto nego u prvom, i za 90 posto veći nego u drugom kvartalu prethodne godine.

-S obzirom i na troškovno restrukturiranje provedeno prošle godine, Uprava procjenjuje da će drugi kvartal imati odličan ukupni financijski rezultat, te da će ukupni rezultat poslovanja za polugodište biti uvjerljivo najbolji u zadnjih deset godina, usprkos slabom prvom kvartalu, te na taj način jasno pokazati da strategija poslovnog preokreta u Društvu uspješno funkcionira - stoji u obavijesti.