Aktualno
StoryEditor

Nakon zaposlenja u Hrvatskim šumama Habuš putuje štedljivo i ‘zeleno‘

22. Siječanj 2018.

Nakon što se nedavno zaposlio u Hrvatskim šumama na poziciju višeg stručnog suradnika za lovstvo, Goran Habuš, bivši varaždinski gradonačelnik, počeo je opako štedjeti na gorivu, piše 24sata.

Habuš se već oko mjesec dana koristi aplikacijom za dijeljenje prijevoza i troškova putovanja. Kako piše 24sata, objavio je jučer da danas putuje iz Varaždina za Zagreb u 5:30 sati te da je cijena vožnje za njegove suputnike 25 kuna. Korisnici ove aplikacije koji su koristili Habuševe usluge vožnje, za njega imaju samo pohvale. Napisali su da je vožnja s njim bila super, a automobil udoban i prostoran. Također, na njegovom profilu navodi se kako ne dozvoljava pušenje, a razgovor s putnicima ovisi o njegovom raspoloženju.

>>>Miodrag Šajatović: Opasni su uhljebi lopovi, ali štetnija je vrsta uhljeb ladičar

Habuš odbacuje etiketu uhljeba

Suočen s optužbama za uhljebljivanje, Habuš je za sebe rekao da je u njegovu zapošljavanju presudila stručnost i iskustvo. Nakon što se zaposlio u Hrvatskim šumama odbacio je navode da je stranački kadar te naglasio da se u njegovom slučaju ne radi o još jednom primjeru uhljebljivanja u Hrvatskoj.

- Diplomirani sam inženjer šumarstva i stručnjak za lovstvo te u struci imam 11 godina iskustva. Sedam godina sam radio kao šef lovišta u Zelendvoru, a četiri godine u Šumarskom institutu. Radujem se novom poslu jer to je nastavak usavršavanja, a i odmak od politike. Vratio sam se otkud sam i krenuo, izjavio je Habuš.

To potvrđuju i iz Hrvatskim šuma naglašavši da su Habuša zaposlili sukladno zakonu te da je stručnjak koji zadovoljava uvjete natječaja.

19. travanj 2024 15:54