Aktualno
StoryEditor

Napokon! Hotel Bernarde Cecelje nakon tri godine dobio koncesiju za toplu vodu

16. Lipanj 2019.

Bernardi novoj, tvrtki u vlasništvu Bernarde Cecelje, hrvatska je vlada u četvrtak dodijelila koncesiju za zahvaćanje geotermalnih voda za sport i rekreaciju u Varaždinskim toplicama.

Koncesija je dodijeljena na rok do 31. ožujka 2033., počevši od dana potpisivanja ugovora, a Bernarda nova će isplatiti jednokratnu koncesiju od 13 tisuća kuna. Osim toga, stoji u odluci Hrvatske vlade, nakon isteka svake godine korištenja koncesije za ukupnu količinu zahvaćene vode Hrvatske vode odredit će iznos godišnje naknade za koncesiju i dinamiku plaćanja.

Bernarda nova iz Nedeljanca (Varaždinska županija) bavi se, uz preradu i konfekciju spužve, i turizmom, a prije tri godine započeli su gradnju hotela Bernarda sa četiri zvjezdice u Varaždinskim toplicama koji će biti luksuzni zdravstveno-termalni centar. Vrijednost investicije je oko 40 milijuna kuna.

- Hotel je već pod krovom, rade se završni radovi i termalna voda mi je ključ za ovu investiciju. Bez dozvole za koncesiju sve bi palo u vodu. Možete si zamisliti kolika je bila moja sreća i radost kad sam dobila obavijest da je sve riješeno i da moj projekt ne pada u vodu. Zaposlit ćemo medicinsko osoblje te za ugostiteljstvo i održavanje. Koristim priliku da se zahvalim vladi i svim ministrima te ostalim sudionicima. Rođena sam Topličanka i srce me boljelo gledajući kako moje Toplice propadaju, a nekada su bile perjanica u lječilištima bivše Jugoslavije i ranije. Želja mi je da im vratim nekadašnji sjaj i evo, zahvaljujući ovome danu, čvrsto se nadam da ću u tome i uspjeti – rekla je Cecelja.

Napominje kako se Bernarda nova već nekoliko godina bavi iznajmljivanjem apartmana i vila, ima restoran sa bioproizvodima iz vlastitog vrta, pa je gradnja hotela i koncesija u Varaždinskim toplicama samo nastavak te priče.

Osim Bernarde nove, Cecelja je vlasnica i tvrtke Bernarda kraj Nedelišća u Međimurskoj županiji koja proizvodi krevete i madrace za hotele diljem Europe.

20. travanj 2024 15:26