Aktualno
StoryEditor

Napredujte kroz izazove digitalne transformacije pomoću Global Executive MBA programa

08. Lipanj 2017.

U samo nekoliko desetljeća, digitalizacija je redefinirala „pravila igre“ u poslovnom svijetu. Omogućila je eksponencijalno brže tehnološke smjene te je izazovima i prilikama bez presedana radikalno transformirala većinu industrija. Kako bi se postigao uspjeh u ovoj novoj paradigmi neprekidnog remećenja potrebno je vodstvo koje učinkovito može uvidjeti i iskoristiti vrijednost digitalizacije te pozicionirati svoju organizaciju tako da može pratiti brzi tempo inovativnosti.

Executive MBA program lidere priprema za digitalno gospodarstvo u nastajanju

Digitalizacija društva danas utječe na svaku tvrtku u određenoj mjeri. Stoga se poslovni vođe moraju prilagoditi novom trendu jer im u suprotnom prijeti remećenje načina poslovanja.

Svaka tvrtka danas je u različitoj mjeri zahvaćena digitalizacijom društva koja od poslovnih lidera zahtjeva hrabrost da joj se prilagode ili suoče s prijetnjom koja remeti napredak poslovanja. Velike količine informacija dostupnije su no ikada prije, sposobnosti analitike i obrade doživjele su snažan rast, a računalni pristup je sveprisutan. Digitalizacija je preuzela medije, društvenu interakciju, navigaciju, pa čak i fizičku robu.

Dok tehnološki napredak omogućuje eksponencijalno veću proizvodnju, učinkovitost i vrijednost, brzina, dubina i prostranost promjena ostavit će one manje prilagodljive po strani. Postoje duboke implikacije na strukturu poslovnih modela i očekivanja potrošača. Brzi i usredotočeni konkurenti mogu lakše i učinkovitije ući u industriju prisiljavajući tvrtke da prilagode procese i usvoje nove prakse.

Prilagođavanje novim odnosima potrošača Executive MBA programom

U poslovnom je svijetu digitalizacija stvorila nove razine transparentnosti omogućujući konkurentima i potrošačima lako uspoređivanje performansi proizvoda, razine usluga i cijenu. Time se spuštaju prepreke ulaska u industriju i, u nekim slučajevima, ruše dugotrajne podjele među industrijama te se vrši pritisak na tvrtke da poboljšaju marže i cijene. Konkurencija će neizbježno kapitalizirati na neučinkovitost u lancu vrijednosti.

Inovativne tvrtke kao što su Uber i Airbnb iskorištavaju mobilnu pristupačnost kako bi zaobišle tradicionalne kanale, povezujući ponudu i potražnju putem digitalne tehnologije. Internet osnažuje potrošače u istraživanju globalnih ponuda i donošenju informiranih odluka te očekivanju dinamičkih interakcija. Pohađajući Executive MBA programe poslovne škole WU Executive Academy polaznici uče kako postati osjetljiviji na rastuća očekivanja potrošača s obzirom na strateške mogućnosti za povećanje vrijednosti i odnosa.

Analiziranje digitalizacije unutar tvrtki na Executive MBA programima

Zbog digitalne automatizacije razna zanimanja postaju zastarjela, mijenja se priroda rada, očekivanja zaposlenika i položaja unutar tvrtke dodajući im najveću vrijednost. Sve je više mogućnosti za zapošljavanje šefova informativnih odjela, stručnjaka za analizu podataka i ostalih digitalnih stručnjaka za upravljanje i iskorištavanje potencijala velikih podataka. Virtualni timski projekti mogu povezati kolege iz cijelog svijeta kako na Executive MBA programu tako i na radnom mjestu.

Društvene mreže i druge bežične mogućnosti interakcije omogućuju da osobe na izvršnim funkcijama neometano komuniciraju s osobljem i javnošću iako su možda geografskim dosta udaljeni, dok digitalizacija osjetljivih podataka zahtijeva snažnije sigurnosne mjere. Od lidera se očekuje da u svim područjima osporavaju vlastite pretpostavke, ispituju strategije te prihvate promjene na proaktivan način

Lideri sutrašnjice moraju razumjeti trendove

[caption id="attachment_277229" align="alignright" width="267"] Bodo B. Schlegelmilch[/caption]

U ovom sve konkurentnijem okruženju ambiciozni menadžeri koji žele ubrzati svoju profesionalnu transformaciju često se odlučuju za Global Executive MBA na nekoj poslovnoj školi svjetske klase poput WU Executive Academy u Beču. Tijekom takvog obrazovanja polaznici putem digitalnih tehnologija, a surađujući s kolegama iz cijelog svijeta, dobivaju najsuvremenije uvide i znanja od različitih međunarodnih stručnjaka. Osim toga polaznici tijekom obrazovanja razvijaju praktično razumijevanje trendova koji oblikuju budućnost globalnog poslovanja.

U tom kontekstu osobito su vrijedni uvidi u unutarnje funkcioniranje uspješnih tvrtki, posjete tvrtkama i gostujuća predavanja osoba koje rade na izvršnim položajima u međunarodnim tvrtkama jer polaznicima omogućuju upoznavanje s posebnostima određenih organizacija i tržištima na kojima djeluju. Iznimno bitan faktor Global MBA programa poslovne škole WU Executive Academy jest taj da je polaznicima tijekom obrazovanja pružena mogućnost boravka na četiri međunarodne lokacije: U St. Petersburgu (Rusija), Kini i Indiji, na Sveučilištu u Minnesoti, a od ove godine u program su uvrštena i dva južnoamerička grada – Santiago (Čile) i São Paulo (Brazil). Svaka od navedenih lokacija pruža drugačiju perspektivu na međunarodno poslovanje izlažući polaznike novim korporativnim kulturama, stavovima i idejama. Također, studenti imaju priliku ostvariti svoj MBA stupanj u samo 15 mjeseci i 40 dana provedenih izvan ureda, čime im je omogućen napredak u karijeri te profesionalni razvoj tijekom pohađanja MBA programa.

[caption id="attachment_277234" align="aligncenter" width="750"] Polaznice WU programa[/caption]

Prof. Bodo B. Schlegelmilch smatra da su odlasci na međunarodne lokacije obrazovanja sastavni dio visokokvalitetnih MBA programa: "Ne morate putovati u određenu državu kako biste saznali više o njenim gospodarskim snagama i slabostima, poslovnim mogućnostima koje nudi i glavnim igračima koji na njenom području djeluju", rekao je akademski direktor Global Executive MBA programa te dodao: "Ali, primanje teorijskih znanja na daljinu nikad nije isto što i doživjeti stvari iz prve ruke. Upravo iz navedenih razloga veliku važnost dajemo tome da naši polaznici dobiju priliku sami posvjedočiti razlikama u poslovnoj kulturi, političkim rizicima na regionalnoj razini i društvenim karakteristikama te razmijeniti stavove i mišljenja s ljudima na terenu.”

Kao jedan od vodećih pružatelja obrazovanja osobama na izvršnim funkcijama u Europi, poslovna škola WU Executive Academy pruža potporu menadžerima i osobama s visokim potencijalom kako bi zadovoljili svoje ciljeve u području obrazovanja i karijere nudeći djelomične stipendije za svoje obrazovne programe. Stipendije se dodjeljuju ovisno od slučaja do slučaja.  Osim toga, poslovna škola WU Executive Academy omogućuje early bird popuste za prijave predane prije određenog roka. Early bird bonus ne može biti akumuliran s ostalim popustima ili stipendijama.

24. travanj 2024 01:14