Aktualno
StoryEditor

Naselja oko Zračne luke dobit će koncesijsku naknadu, a vjerojatno i rentu radi buke

15. Studeni 2017.

Naselja Selnica, Petina, Kosnica, Donja Lomnica, Lukavec, Šćitarijevo, Pleso i dio Velike Gorice dobit će koncesijsku naknadu, a razmatra se i mogućnost za traženje naplate rente radi buke i ostalih štetnih utjecaja Zračne luke na život mještana u ugroženim naseljima. Trenutno je u izradi Karta ugroženosti kako bi se točno definirala naselja s razinom ugroženosti.

- U sljedećoj godini to će iznositi oko milijun kuna i bit će omogućeno mjesnim odborima da samostalno odlučuju o potrebi ulaganja. Moram istaknuti da to neće smanjiti ulaganja koja su predviđena redovnim proračunom, dakle bit će to dodatno poboljšanje, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić za portal Grad Velika Gorica.

Pedeset posto prihoda od koncesijske naknade Zračne luke Grad Velika Gorica će uložiti u poboljšanje komunalnog standarda u naseljima koja su u kontaktnom području sa Zračnom lukom. S obzorom da i Zagrebačka županija dobiva koncesijsku naknadu, Velika Gorica će putem vijećnika u Županijskoj skupštini tražiti da se i dio tog prihoda namijeni za iste svrhe.

24. travanj 2024 21:03