Aktualno
StoryEditor

Naučite upravljati svojim ljudima i adekvatno ih usmjeravati prema ostvarenju organizacijskog cilja

26. Ožujak 2018.

Izgraditi željenu organizacijsku klimu složen je i dugoročan proces, a veliku ulogu u tome imaju manageri koji svojim stilom vođenja utječu na svoje zaposlenike. Kako bi manageri mogli razvijati svoj stil najprije je potrebno da imaju svijest o osobnom stilu vođenju, a potom da razvijaju stil kroz tehnike i alate za upravljanje drugim ljudima.

Mirakul Edukacijski centar iza sebe ima tri uspješno završene generacije polaznika Mini MBA - Executive Leadership programa koji polaznike osposobljava za izgradnju i motiviranje učinkovitih timova, rješavanje strateških problema i potiče kod polaznika razvijanje osobnog stila vođenja kako bi tehnikama utjecaja mogli izgraditi željenu organizacijsku klimu.

Trenutno su u tijeku upisi nove četvrte generacije polaznika na program Mini MBA - Executive Leadership koji s edukacijom započinje 12. travnja 2018. u Hotelu Aristos u Zagrebu, a polaznici će, kroz tri optimalno raspoređena modula, učiti od vrhunskih stručnjaka s bogatim predavačkim i managerskim iskustvom. U nastavku donosimo pregled programa po modulima:

MODUL I (12. travnja 2018.)

Developing Leadersin Others – How to Build Relationship with Your People? - Razvijanje lidera u drugima - kako izgraditi vezu s vašim ljudima? Predavači: Branimir Muidža, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj i HeidelbergCement grupacije za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu; doc.dr.sc. Davor Perkov, znanstveni suradnik, profesor na Sveučilištu Libertas Zagreb i direktor konzultantske kuće Perkov savjetovanje

MODUL II (19. travnja 2018.)

Building Your Leadership Skills - Izgradnja vaših liderskih vještina Predavači: dr.sc. Jasminka Samardžija, profesorica na RIT – Croatia i direktorica tvrtke Motivacijski govornik; Ana Kljajić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u tvrtki Coca-Cola Adria

MODUL III (17. svibnja 2018.)

Executive leadership Decision Making and Strategic Planning - Izvršno odlučivanje i strateško planiranje Predavači: mr. sc. Zoran Uranjek, dipl.ing., direktor tvrtke Harburg-Freudenberger Belišće; Alen Premužak MBA, predsjednik Uprave Dalekovoda

Do sada je program uspješno završilo veliki broj managera iz vodećih hrvatskih tvrtaka, a što o programu kažu neki od dosadašnjih polaznika, pročitajte u nastavku.

- Što se tiče MINI MBA Akademije mogu reći samo riječi hvale. Teme su bile izvrsno odrađene. Voditeljica programa, gđa. Jasminka Samardžija, je cijelo vrijeme vodila brigu o samoj kvaliteti održanih predavanja i trudila se da nam predavanja budu što dinamičnija i atraktivnija. Predavači su bili izvrsni i vrhunski pripremljeni za predavanja kao i njihov popratni materijal. Veličina grupe je bila optimalna što je omogućavalo da svi budemo podjednako aktivni. Moja ocijena je 5+ i nadam se da ćete u budućnosti imati još takvih zanimljivih seminara na kojima ću se vrlo rado pridružiti, kazao je Zoran Škrobonja, direktor društva INA MAZIVA.

- Neizmjerno sam počašćena što sam imala priliku prisustvovati zadnjem modulu mini MBA-a, tako da će ta prilika vjerojatno rezultirati da ću se odlučiti pohađati i preostale module sljedeće godine, ali o tome poslije ljeta. Ocjena znanja predavača: odličan (+) Ocjena sadržaja: odličan (+) Ocjena umijeća prezentiranja: odličan (+). G. Premužak (što sam i javno izjavila na kraju predavanja) nije samo ugodno iznenađenje nego meni do sada nepoznato da je manager takvog kapaciteta vodio javnu tvrtku na našem tržištu. Čestitke i Vama na izboru partnera! Tako bi naime trebali izgledati svi učitelji, profesori i predavači. Dolazim iz financijskog sektora i imam dosta bogato radno iskustvo, polazila sam puno poslovnih škola, međunarodnih konferencija ali svake pohvale Vam izražavam jer nimalo ne zaostajete za međunarodnom zajednicom ako niste i bolji, izjavila je Tatjana Maček, izvršna direktorica Operativnih poslova u Privrednoj banci Zagreb)

- Mini MBA program je kratak poslovni modul kakav sam tražila za bijeg od svakodnevnice posla bez trošenja mnogo vremena. Male grupe, puno interakcije i zanimljivi predavači. Angažman Jasminke Samardžije i način pripreme za svaku je pohvalu. Također, iskustva drugih predavača i polaznika za mene su najvrjedniji dio takvih edukacija, izjavila je Ana Vukelić, direktorica tvrtke Pandent.

- Iskustvo sudjelovanja na programu MINI MBA  doprinijelo je  mojim novim saznanjima iz područja managementa. Predavanja su bila zanimljiva i inovativno koncipirana s mnoštvom primjera iz prakse. Polaznici su bili osobe iz različitih sfera društvenog djelovanja što je bilo korisno za razmjenu iskustava i širenje poslovne socijalne mreže kontakata. Preporučio bih edukaciju osobama koje se nalaze na odgovornim pozicijama, kao neizostavan dio dodatnog obrazovanja u pogledu vođenja i upravljanja, kazao je Marijan Alfonso Sesar, ravnatelj Centra za rehabilitaciju Silver)

- Meni se jako svidjela Mini MBA Akademija, jer smo morali dosta sami sebe analizirati, što radimo dobro i što možemo poboljšati, a ujedno smo čuli iskustva vrlo uspješnih osoba. Svaki predavač je ispričao o svom iskustvu, uspjesima i problemima. Također, ostali sudionici su bili vrlo zanimljivi i u ekipi se stvorila stvarno lijepa kemija, izjavila je Māra Vītols – Hrgetić, voditeljica Kongresnog centra Forum.

Module je moguće upisati i pojedinačno, a sve dodatne informacije o programu, predavačima i uvjetima upisa mogu se naći na web stranicama Mini MBA – Executive leadership.

17. travanj 2024 00:52