Aktualno
StoryEditor

Neobnovljen i besplatan, zadarski Pozdrav Suncu ni ove godine neće uprihoditi milijune kuna

06. Siječanj 2018.

Svjetlosna urbana instalacija još 2008. godine zasjala je na zadarskoj rivi i postala jedna od najvećih hrvatskih atrakcija. Zadarski Pozdrav Suncu novu turističku sezonu trebao je dočekati moderniji i s dodatnim sadržajima, no Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave taj plan je ponešto izmijenila.

U postupku javne nabave izabran je izvođač radova, no tu je odluku prihvativši žalbu tvrtke koja nije prošla na natječaju Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila. Stoga je održavanje solarne instalacije Pozdrav suncu prešlo u nadležnost gradske tvrtke Inovativni Zadar kojoj, vrativši se na sam početak, sada preostaje ponoviti javni natječaj za izvođače radova i čekajući da se projekt realizira gubiti milijune kuna.

- Planirani rokovi su se prolongirali i to do te mjere da je sada već sasvim izgledno da do ove turističke sezone nećemo moći realizirati najavljenu rekonstrukciju, rekla je Ana Odvitović iz Inovativnog Zadra za dnevnik.hr .

U zadarskom gradskom proračunu za rekonstrukciju instalacije osigurano je četiri milijuna kuna, no taj će grad zbog odgođenih radova u turističkoj sezoni izgubiti nekoliko milijuna kuna zarade s obzirom na to da su, osim prve i temeljite rekonstrukcije, predviđeni i dodatni naplatni sadržaji uz samu instalaciju poput kutka za slikanje, aplikacija, virtualnih suveniri i razglednice. Ovako će i ove sezone milijun turista koje godišnje posjeti Zadar u njegovim atrakcijama uživati besplatno.

25. travanj 2024 05:31