Aktualno
StoryEditor

Nestle kupio pravo na prodaju Starbucksovih proizvoda za 7 milijardi dolara

07. Svibanj 2018.

Švicarski prehrambeni div Nestle objavio je u ponedjeljak da će platiti 7,15 milijardi dolara za pravo na prodaju Starbucksovih proizvoda izvan kafića tog američkog lanca. Starbucks je Nestleu prodao trajno pravo na prodaju kavenih i prehrambenih proizvoda na kojima godišnje ostvaruje prihode od dvije milijarde dolara.

Sporazum ne uključuje Starbucksove kafiće, ali će Nestle prema sporazumu preuzeti nekih 500 Starbucksovih radnika u Seattleu. Transakcija bi trebala biti zaključena do kraja godine a dvije strane još moraju ishoditi regulatorne dozvole.

>>>Starbucks zatvara 8000 kafića zbog diskriminacije

- Zahvaljujući prisutnosti i ugledu Nestlea globalni kaveni savez donijet će Starbucksovo iskustvo u domove milijuna novih klijenata širom svijeta, kazao je čelnik Starbucksa Kevin Johnson.

Nestle će na temelju tog sporazuma osigurati snažnu platformu za daljnji rast u regiji Sjeverne Amerike, navodi se pak u priopćenju švicarske kompanije.

- Transakcija predstavlja značajan korak za naše poslovanje s kavom, Nestleovu kategoriju proizvoda koja bilježi najveći rast, istaknuo je u priopćenju izvršni direktor Nestlea Mark Schneider. Portfelj Nestleovih proizvoda uključuje, između ostalog, kavene brendove Nescafe i Nespresso.

25. travanj 2024 01:20