Aktualno
StoryEditor

Neto dobit AD Plastik Grupe 23,4 milijuna kuna

01. Svibanj 2017.

AD Plastik Grupa  u prvom je tromjesečju ostvarila neto dobit od 23,4 milijuna kuna, što je 60,9 posto više u odnosu na prva tri lanjska mjeseca, dok su poslovni prihodi porasli za 4,1 posto, na 268,8 milijuna kuna.

Prema poslovnom izvješću, objavljenom u petak, dobit te grupe prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosila je 42,3 milijuna kuna, što je rast od 17,7 posto u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine.

>>>Ukupni prihodi Hrvatskog Telekoma u prvom kvartalu porasli za 8,7 posto

Ukupni prihodi Grupe u prva tri mjeseca ove godine iznosili su 382,5 milijuna kuna, što je 0,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Ukupni rashodi smanjeni su, pak, za 2,6 posto, na 355,4 milijuna kuna.

U izvješću AD Plastik Grupe navodi se i da su osnovni razlozi dobrih rezultata stabilna proizvodnja i ispunjeni operativni planovi svih ključnih kupaca te jasno postavljena strategija poslovanja i njena realizacija.

>>>Vipnetu prihodi porasli 5,9 posto, a EBITDA 9,4 posto

Prema navodima predsjednika Uprave tvrtke Marinka Došena, prošle su godine dogovoreni novi poslovi s Maseratijem, Fiatom, Volkswagenom i Renaultom čiji se učinak očekuje u drugoj polovici ove godine.

Ističe i kako se polako oporavlja rusko tržište, što prati i porast prihoda Grupe iz tog područja u prvom tromjesečju za 21,5 posto na godišnjoj razini

>>>Prihodi IBM-a u restrukturiranju pali 20. tromjesečje zaredom, dobit manja 13 posto

-Tržišna vrijednost naše kompanije kontinuirano raste, što nam je dodatan poticaj i potvrda uspješne realizacije postavljene strategije poslovanja, istaknuo je Došen.

19. travanj 2024 21:34