Aktualno
StoryEditor

Neuspjelim lansiranjem projektila propala demonstracija moći Sjeverne Koreje

16. Travanj 2017.

Iz iste regije je lansiran balistički projektil ranije ovog mjeseca, uoči sastanka čelnika SAD-a i Kine, ključnog sjevernokorejskog saveznika, na kojem je jedna od glavnih tema trebalo biti intenzivno naoružavanje Sjeverne Koreje. Napetost u regiji je naglo eskalirala, a sve je veća zabrinutost da bi Sjeverna Koreja uskoro mogla izvesti šesti nuklearni pokus ili testirati balistički projektil.

Iz Bijele kuće su objavili kako je američki predsjednik Donald Trump upozorio Sjevernu Koreju na mogućnost američke vojne akcije protiv njih. Američki predsjednik je naredio mornaričkoj floti koju predvodi nuklearni nosač brodova da se uputi prema regiji, kako bi pokazao moć, a iz njegova ureda su najavili mogućnost uvođenja strožih ekonomskih sankcija za "sjevernjake".

>>> Svemirski program Kim Jong-Una ‘smokvin list‘ za vojne pokuse

Iz Sjeverne Koreje je na to stigao odgovor o mogućem nuklearnom napadu na SAD.

Američki dopredsjednik Mike Pence u nedjelju stiže u Južnu Koreju na svom desetodnevnom putovanju Azijom, što se tumači kao znak podrške američkim saveznicima u okolnostima rastućih napetosti zbog sjevernokorejskog programa naoružavanja.

- Jučerašnjim pokazivanjem niza projektila na vojnoj paradi i današnjim ispucavanjem projektila  Sjeverna Koreja demonstrira svoju moć čime prijeti cijelome svijetu, stoji u priopćenju Ministarstva vanjskim poslova Južne Koreje, prenosi Reuters.

25. travanj 2024 21:37