Aktualno
StoryEditor

Nevada proglasila izvanredno stanje zbog nestašice marihuane

11. Srpanj 2017.

Guverner Nevade proglasio je izvanredno stanje nakon što je državno porezno tijelo izjavilo da mnogim licenciranim trgovinama ponestaju zalihe marihuane, javlja Fox13.

Porezna komisija Nevade u priopćenju je izjavila kako će 13. srpnja razmotriti hitne propise koji će osigurati distribuciju marihuane na malo, što će omogućiti distributerima alkoholnih pića da uđu u posao s marihuanom.

>>>Tržište marihuane u Americi eksplodiralo brže i jače od ‘dot-com booma’

Pitanje distribucije je u središtu pravne borbe između države i industrije alkoholnih pića, koja je pokrenula spor kako bi mogli ući u tu branšu. Nevada se obratila Vrhovnom državnom sudu, a porezno tijelo tvrdi da većina distributera alkoholnih pića koji su se prijavili za distribuciju marihuane moraju zadovoljiti zahtjeve da dobiju licencu.

- Vlasnici tvrtki u ovoj industriji uložili su stotine milijuna dolara u izgradnju objekata u cijeloj državi. Zaposlili su i obučili tisuće dodatnih radnika kako bi se zadovoljile potrebe tržišta. Ako se problem s licenciranjem distributera ne riješi uskoro, nemogućnost isporuke proizvoda u maloprodajnim trgovinama će rezultirati gubitkom mnogih radnih mjesta što će zaustaviti ovo brzorastuće tržište i dovesti do rupe u proračunu koja će naškoditi državi, stoji u priopćenju.

>>>Očekuje se da će američka industrija marihuane u tri godine stvoriti 300 tisuća radnih mjesta

Rekreativna konzumacija marihuane odobrena je u studenom, a prodaja je započela 1. srpnja te je prvog vikenda prodano marihuane u iznosu od oko 3 milijuna dolara.

28. travanj 2024 05:26