Aktualno
StoryEditor

Nexus: Kad se proda fond Alpha, Društvo prestaje postojati

09. Ožujak 2018.

Nakon što su Nexusovi Fondovi za gospodarsku suradnju I i II dobili nove upravitelje, ta sudbina će zateći i njegov jedini preostali fond – Alpha. Naime, Splitska banka poziva sva zainteresirana društva da joj do 20. ožujka pošalju ponudu za upravljanje fondom.

Tim potezom Nexus Private Equity, koji je vodio Marko Lesić, prestaje postojati.

>>>‘Izbor novih upravitelja Nexusovih fondova je nezakonit’

– Društvo Nexus Private Equity Partneri 12. veljače 2018. obavijestilo je Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga, predstavnike ulagatelja fonda i Splitsku banku kao depozitara fonda da od 1. ožujka više neće biti u mogućnosti obavljati poslove s fondom Nexus Alpha te da će(…) prenijeti upravljanje na depozitara fonda, odgovaraju nam iz Splitske banke.

Nisu htjeli pojasniti kriterije odabira ni uvjete koje bi novo društvo za upravljanje trebalo ispuniti. Fond rizičnoga kapitala Nexus Alpha počeo je raditi 2008. godine.

Inspire: U prodaju ide cijeli portfelj Nexusova fonda FGS I

Prema posljednjim informacijama s Nexusove internetske stranice (koja više ne postoji), fond Alpha imao je dva aktivna ulaganja – u tvrtke Promotehna i Aqua maritime (oba iz 2009. godine), a udio u Kozmu prodao je u srpnju 2015. godine.

Posljednji podaci Hanfe za siječanj pokazuju da je neto imovina Alphe iznosila 10,2 milijuna kuna. Inače, Nexusovoj upravi Hanfa je oduzela licenciju za upravljanje FGS-ovima, ali ne i fondom Alpha, no čini se je ovaj potez bio neizbježan.

26. travanj 2024 23:39