Aktualno
StoryEditor

Njemačka vlada upozorila Deutsche Bank zbog isplate bonusa: Mislite na svoj imidž

29. Siječanj 2018.

Njemačka vlada prozvao je Deutsche Bank zbog navodne planirane isplate više od milijarde eura u bonusima, poručivši toj banci koja posluje s gubitcima da razmisli o utjecaju takvog poteza na imidž u javnosti.

Najveća njemačka banka namjerava povećati isplate godišnjih bonusa unatoč tome što je 2017. poslovala treću godinu zaredom s gubitkom, objavio je za vikend njemački tjednik Frankfurter Allgemeine Sonntag Zeitung.

>>>Deutsche Bank zaključio tromjesečje s gotovo 10 posto nižim prihodima

Premda je Deutsche Bank privatna banka, "menadžment banke mora se dakako pitati kakav dojam ostavlja u javnosti", kazao je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert, odgovarajući na upit novinara da komentira to izvješće.  Iz Deutsche Banka su odbili dati izjave.

Povratak većim bonusima donio bi olakšanje bankarima Deutsche Banka, budući da je ukupni iznos bonusa smanjen s 2,4 milijarde eura u 2015. godini, na oko 500 milijuna eura u 2016., nakon globe u iznosu više milijardi američkih dolara koje je morala platiti zbog prodaje ‘toksičnih‘ dugova. 

U listopadu prošle godine jedan je izvor za Reuters kazao da će Deutsche Bank isplatiti veće bonuse u 2017. godini ali da će njihov točan iznos ovisiti o tome kako je poslovala njezina investicijska banka i o tome kolike iznose isplaćuje konkurencija.

Najveća njemačka banka teško drži korak s tvrtkama na američkom Wall Streetu.

>>>Deutsche Bank planira ukinuti tisuće radnih mjesta i posao prepustiti robotima

No, u Deutsche Banku moraju biti oprezni po pitanju visine tih isplata jer su one pod budnim okom agencija za kreditne rejtinga, dok su dioničari frustrirani zbog njezina sporog zaokreta u poslovanju.

Ta banka u ožujku prošle godine najavila je restrukturiranje koje uključuje integriranje Postbanka s bankom za građane otprije u njezinu sastavu, sve u nastojanju da smanji troškove poslovanja. Predviđa i prodaju poslovanja vezanog za upravljanje imovinom.

20. travanj 2024 03:49