Aktualno
StoryEditor

Njemački Merck prodao dio poslovanja Procter & Gambleu za 3,4 milijarde eura

19. Travanj 2018.

Njemačka farmaceutska i kemijska grupa Merck postigla je dogovor o prodaji poslovanja vezanog za zdravlje potrošača američkom divu Procter & Gambleu (P&G) a prihod namjerava iskoristiti većinom za otplatu dugova.

Kako se dalje navodi u Merckovu priopćenju od četvrtka, neto primitke od prodaje toga poslovanja iskoristit će "prije svega za brže razduživanje" ali i za pružanje ekstra financijske podrške ključnim dijelovima poslovanja - brizi o zdravlju, bioznanosti i inovativnim materijalima.

>>>Humanitarnom kampanjom Lidla i P&G-a ‘Reci DA!’ prikupljeno pola milijuna kuna za dječje domove

U sklopu dogovorene novčane transakcije u iznosu 3,4 milijarde eura američkom će divu na području roba široke potrošnje biti prebačeno približno 3.300 Merckovih zaposlenika, navodi se dalje u priopćenju njemačkog diva.

Dovršetak transakcije očekuje se do kraja ove godine.

U prošlogodišnjem je rujnu Merck bio objavio da razmatra opcije za poslovanje vezano za zdravlje, uključujući i moguću prodaju, podsjeća AFP.

Po riječima izvršnog direktora P&G-ija Davida Taylora, američkoj kompaniji odgovara stabilan i na širokoj osnovi raspoređen rast tržišta zdravstvenih proizvoda koji se prodaju bez recepta.

>>>P&G treći put dobitnik Certifikata Poslodavac Partner

Merckovo poslovanje vezano za zdravlje potrošača obuhvaća više od 900 proizvoda koji se prodaju u 44 zemlje širom svijeta a rastom je u posljednje tri godine nadmašivao tržište u cjelini, istaknuli su u njemačkom divu.

Utemeljen davne 1668. godine, njemački Merck najstarija je kemijska i farmaceutska kompanija u svijetu, s ukupno oko 53.000 zaposlenih diljem svijeta. U prošloj godini ostvarili su prihode od 25,3 milijardi eura.

25. travanj 2024 18:34