Aktualno
StoryEditor

NO Ericssona NT predlaže znatno manju dividendu nego lani - 32 kune po dionici

26. Travanj 2018.

Nadzorni odbor kompanije Ericsson Nikola Tesla predložio je glavnoj skupštini, koja će se održati 20. lipnja, da se dioničarima isplati dividenda u iznosu od 32,50 kuna po dionici, objavili su u četvrtak iz te kompanije.

>>>Miodrag Šajatović: Ericssonova škola lobiranja – kako političara pridobiti za 5G tehnologiju

Na sjednici Nadzornog odbora i Uprave kompanije Ericsson Nikola Tesla održanoj u srijedu predloženo je glavnoj skupštini usvajanje isplate dividende u iznosu od 32,50 kuna po dionici. Pravo na dividendu imaju dioničari koji će na dan 28. lipnja imati na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice društva.

Prvi dan od kojeg se dionicom trguje bez prava na dividendu (ex dividend date) je 27. lipnja, objavio je Ericsson Nikola Tesla putem Zagrebačke burze.

>>> Dioničari Ericsson NT predlažu dividendu od 90 kuna po dionici

Inače, predloženi je iznos dividende znatno manji nego je tvrtka isplatila prošle godine. Naime, prošle je godine Ericsson Nikola Tesla dioničarima isplatio dividendu od ukupno 90 kuna (redovnu dividendu u iznosu od 20 kuna i izvanrednu od 70 kuna po dionici), i to iz zadržane dobiti iz 2015. godine, rezervi raspoloživih za isplatu te dobiti tvrtke ostvarene u financijskoj godini 2016. godine.

25. travanj 2024 17:39